Kleur van het Wad

25 juni t/m 27 augustus, Atelier Kleine-Lijn in BLIJE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Pionieren met planten en wieren - Natuurlijk verven met planten en wieren uit het waddengebied. Nynke Runia van Kleine-Lijn is een pionier op het gebied van natuurlijk verven van textiel met planten en wieren uit het waddengebied. Zij heeft passie voor design en natuur, het combineren van die twee ...

Lees meer

Pionieren met planten en wieren - Natuurlijk verven met planten en wieren uit het waddengebied.

Nynke Runia van Kleine-Lijn is een pionier op het gebied van natuurlijk verven van textiel met planten en wieren uit het waddengebied. Zij heeft passie voor design en natuur, het combineren van die twee is een enorm voorrecht. Het is prachtig om te werken met wat de natuur ons geeft en zo bewust bezig te zijn met het milieu.

Wonen nabij de waddenkust is voor haar een bron van inspiratie. Van het afgelopen jaar tot nu is zij bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om met planten en wieren op een natuurlijke wijze stoffen te verven. Het is één grote ontdekkingsreis van kleuren.
Deze planten en zeewieren worden verzamelt in het waddengebied, hiermee creëert zij een veelzijdig palet van prachtige kleurstalen. In de loop van het jaar wordt deze kleurenbibliotheek van het waddengebied uitgebreid met vele kleurvariaties. Niet alleen haalt ze daarmee nieuwe kleuren in huis om mee te verven, maar ook de inspiratie voor nieuwe dessins om te printen op textiel. Voorbeelden zijn te zien in het atelier tijdens de Dag van het Wad en de maanden juli en augustus.

Het atelier van Nynke bevindt zich in Blije, een dorp gelegen aan de waddenkust. Een fijne plek om te wonen en te werken met de prachtige luchten en vergezichten. De flora en fauna in het waddengebied zijn een bron van inspiratie, vaak zullen de bladeren, wieren en zaaddozen in haar prints terug te vinden zijn.

Meer informatie op www.kleurvanhetwad.nl / www.kleine-lijn.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 25 juni 2022 t/m zaterdag 27 augustus 2022

dinsdag : 10:00-17:00
woensdag : 10:00-17:00
donderdag : 10:00-17:00
vrijdag : 10:00-17:00
zaterdag : 10:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Atelier Kleine-Lijn
Stationsweg 29
9171 LR BLIJE
0519 562518
www.kleine-lijn.nl
info@kleine-lijn.nl