Knapzak wandelroutes

6 augustus 2020 t/m 30 juni 2021, Bakker Joost in ODOORN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Omdat we de komende tijd voldoende afstand van elkaar zullen nemen, zal de Lekkere Wandeling dit voorjaar of deze zomer niet doorgaan. Maar niet getreurd! Wij hebben een prachtig alternatief bedacht: knapzakroutes! Wij vullen jouw rugzak met allerlei lekkers en de meegebrachte thermosfles met koffi...

Lees meer

Omdat we de komende tijd voldoende afstand van elkaar zullen nemen, zal de Lekkere Wandeling dit voorjaar of deze zomer niet doorgaan. Maar niet getreurd! Wij hebben een prachtig alternatief bedacht: knapzakroutes!

Wij vullen jouw rugzak met allerlei lekkers en de meegebrachte thermosfles met koffie en thee. De knapzakken kun je alleen van te voren reserveren, dat kan via onze webshop.

Je krijgt een goede uitleg mee, zodat je op een mooie route terecht komt, die langs voldoende bankjes en picknicktafels leidt. Op je eigen tempo wandel je, geniet je van het mooie Drentse landschap, je komt schapen onderweg tegen, een watertje, bos, heide en/of zandverstuivingen.

Jullie kiezen zelf wanneer je de rugzak uitpakt om te genieten van al het lekkers. Honden kunnen ook meewandelen op alle routes, mits aangelijnd.

Je kunt kiezen uit 2 routes van bijna 6 kilomter en 1 route van 10 kilometer lang en het Pelgrimspad (6 of 10 km). Er is een maximum aantal wandelaars per dag op een route, zolang de Covid-19 maatregelen van kracht zijn.

Ga naar de webshop voor een overzicht van de verschillende knapzakken, waarbij we ook aan vegetariërs en veganisten hebben gedacht!

Schoonmeer route – 6 kilometer
Een verrassende route, door een mooie laan naar het bos. Bij een idyllisch gelegen watertje is het heerlijk rusten en genieten van de inhoud van de knapzak. Of je kiest daarvoor de picknicktafel bij het Schoonmeer, dat in de zomer gedeeltelijk gevuld is met water. Tijdens strenge winters maken de Odoorners er een schaatsbaan van.

Odoornerdennen route – 6 kilometer
Via het fietspad richting Exloo door het glooiende landschap (als je de weg kent, kun je ook een omweg maken door het veld) bereik je de Odoornerdennen. Een uniek gebied met Jeneverbesstruiken, heide, bos en hoogteverschillen. Regelmatig kom je een bankje tegen in het bos, ook zijn er twee picknicktafels waar je pauze kunt nemen op 1,3 km & 4.3 km.

Tijdreisroute Leewal – 10 kilometer
Via het fietspad richting Exloo door het glooiende landschap (als je de weg kent, kun je ook een omweg maken door het veld) kom je op de Tijdreisroute terecht. Langs hunebedden, door bossen, stuifzand en heide leer je kijken naar het landschap dat 470.000 jaren geleden is gevormd.

Het Pelgrimspad – 6,5 of 9,5 kilomter
Deze route is uitgestippeld en van infomatie voorzien door de kerkelijke gemeenschap in Odoorn in samenwerking met Stichting Kerk Odoorn & Cultuur. Je ontvangt er een mooi boekje bij met informatie over alles wat je tegen komt en mooie gedichten. (Je mag een vrijwillige bijdrage ter plekke doen als bijdrage voor de kosten die de initiatiefnemers maakten.)

De introductie is als volgt:

Het leven als een wandelpad, en wij zijn pelgrims

Het woord pelgrim komt van het Latijnse peregrinus en dat betekent: iemand die over de akkers loopt. Dat gaan wij ook doen, op deze route, letterlijk e?n figuurlijk.

Een pelgrim wil in beweging blijven; en dat is wat het leven ook van ons vraagt, zeker in een wereld waarin alles steeds sneller gaat. Maar……meebewegen met de tijd en met het leven, vraagt ook om momenten van bezinning. Van momenten waarop we stil staan bij ons verlangen diep van binnen, naar liefde, rust en harmonie. Van momenten van stilstaan bij verdriet, twijfel of chaos. Van momenten waarop we ons afvragen: past het leven dat ik nu leid bij dat verlangen?

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 9 augustus 2020 : 10:30 - 15:00

Prijzen

Volwassenen : € 14.50
Kinderen : Gratis (t/m 2 jaar)
Kinderen : € 7.50 (3 t/m 12 jaar )

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Bakker Joost
Hoofdstraat 6
7873 BC ODOORN
www.bakkerjoost.nl

€ 14,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader