Kneppelfreed, 70 jaar later

28 november, Dorpskerk in ROTTEVALLE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wat is de stand van zaken voor wat betreft de wetten die naar aanleiding van Kneppelfreed zijn aangenomen? In zijn lezing – Kneppelfreed, 70 jaar later - gaat auteur Peter Boomsma in op het ontstaan van Kneppelfreed, wat is er op 16 november 1951 precies gebeurt, wat zijn de gevolgen van Kneppelfre...

Lees meer

Wat is de stand van zaken voor wat betreft de wetten die naar aanleiding van Kneppelfreed zijn aangenomen?

In zijn lezing – Kneppelfreed, 70 jaar later - gaat auteur Peter Boomsma in op het ontstaan van Kneppelfreed, wat is er op 16 november 1951 precies gebeurt, wat zijn de gevolgen van Kneppelfreed en wat is de toekomst van de Friese taal?

12 november 2021 verschijnt een totaal vernieuwde uitgave van het boek Kneppelfreed. Zeventig jaar na de historische 16de november 1951 wordt Kneppelfreed opnieuw uitgegeven, ditmaal door Uitgeverij Louise van Eddy van der Noord uit Grou. Het is een bewerking van het in 1998 door Peter Boomsma geschreven Kneppelfreed. Gevecht om de taal met wapenstok en waterkanon. In dit nieuwe boek wordt een aantal deskundigen aan het woord gelaten over de stand van zaken voor wat betreft de wetten die naar aanleiding van Kneppelfreed zijn aangenomen: Het gebruik van het Fries in het lager onderwijs (1955, wet Cals) en het recht om in de rechtbank Fries te spreken (1956 wet Donker).
Advocaat Tjalling van der Goot van Anker&Anker laat zijn licht schijnen over het Fries in de rechtszaal, oud-lector Fries & Meertaligheid bij NHLStenden Alex Riemersma schrijft over het Fries onderwijs, oud-burgemeester Johanneke Liemburg gaat in op het Fries in gemeenten en commissaris van de Koning Arno Brok schrijft over het Fries in het openbaar bestuur en zijn liefde voor de Friese taal.

De toegangsprijs is inclusief kopje koffie/thee

Lees minder

Data en tijden

zo 28 november 2021 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Dorpskerk
Buorren 18
9221 TA ROTTEVALLE

€ 5,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader