Kom zeehonden bekijken tijdens de herfstvakantie

16 oktober t/m 31 oktober, Zeehondencentrum in PIETERBUREN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Bezoek het grootste zeehondenziekenhuis van Europa! In de herfstvakantie zijn er elke dag extra leuke activiteiten. Kom je deze herfstvakantie langs bij Zeehondencentrum Pieterburen? Wij zijn het grootste zeehondenziekenhuis van Europa! Dagelijks zorgt een team van toegewijde dierenartsen en zeehon...

Lees meer

Bezoek het grootste zeehondenziekenhuis van Europa! In de herfstvakantie zijn er elke dag extra leuke activiteiten.

Kom je deze herfstvakantie langs bij Zeehondencentrum Pieterburen? Wij zijn het grootste zeehondenziekenhuis van Europa! Dagelijks zorgt een team van toegewijde dierenartsen en zeehondenverzorgers voor zieke, gewonde of verweesde zeehonden. In het bezoekerscentrum sta je midden in het zeehondenziekenhuis en kun je meekijken tijdens de verzorging van de zeehonden in verschillende fasen van de opvang. En dit jaar bestaan we 50 jaar, dus jouw bezoek wordt een feestje!  Daarnaast organiseren we in de herfstvakantie elke dag leuke activiteiten, om jouw bezoek extra speciaal te maken:

De Dizkoffer: zie, voel en hoor álles over de zeehond. Een medewerker van het bezoekerscentrum laat je alles zien wat er in de koffer zit - en je mag alles aanraken! De koffer is o.a. gevuld met een schedel, snorharen en een stukje zeehondenvacht. Weet jij hoe zacht zeehondenvacht is? Daarnaast leer je alles over longwormen, een parasiet die voor grote schade kan zorgen in zeehonden. 
Gewone en grijze zeehondenquiz: leer alles over de 2 voorkomende soorten in Nederland tijdens een interactieve quiz.
Word een zeehondenverzorger: kom erachter hoe de zeehondenverzorging bij ons in zijn werk gaat en verdien jouw eigen verzorgerdiploma!
Voederpresentatie: kijk hoe ons team de zeehonden voert. Iedere zeehond heeft een ander herstelproces, waardoor sommige wat meer hulp nodig hebben met hun visjes. Onze collega’s kunnen je precies uitleggen wat er gebeurt.
VR expositie: met een bril op sta je opeens midden tussen de zeehondenmoeders en –pups. Ervaar je eigen invloed op de natuur en leer je wat je moet doen als je een pup op het strand ziet liggen.
Speurtocht: kun jij alle antwoorden op onze vragen vinden? Ga op zoek in ons bezoekerscentrum en vind de oplossing.
Tijdelijke expositie: in 2019 verloor het vrachtschip MSC Zoe 342 containers. Hierdoor kwamen er allerlei (gevaarlijke) stoffen in o.a. de Noordzee en de Waddenzee terecht, wat een grote dreiging vormde voor het leven in de zee. En daarmee ook voor de zeehond. Het Zeehondencentrum heeft meerdere clean-ups georganiseerd en van het ingezamelde afval zijn verschillende kunstwerken gemaakt. Kom deze bij ons bekijken en leer meer over de gevolgen van deze ramp.
De activiteiten zijn afhankelijk van het schema van de zeehondenverzorgers. Houd hier rekening mee tijdens je bezoek. In het Zeehondencentrum is geen dag hetzelfde en kan er bijvoorbeeld opeens een nieuwe zeehond binnenkomen. Hierdoor kunnen er allerlei last-minute veranderingen komen in de planning.

Kom je langs? Met een bezoek steun je de zeehonden in opvang en het werk van het Zeehondencentrum.

Reserveren

Het is noodzakelijk om vooraf je tickets te kopen en een datum te reserveren voor je bezoek. Na het bestellen van tickets krijg je een bevestiging in je mail, waarmee je het Zeehondencentrum in mag.

Seal you soon?

Student* € 6,00
* Op vertoon van een studentenpas

Online reserveren van je bezoek geldt ook voor donateurs, adoptanten, Wad- en Burenpas houders, kom je langs kaartjes en tickets die via externe partners zijn gekocht. Boek je tickets via de knop "Ik heb al tickets" en vergeet niet ook je andere tickets, kaartjes, pas of bewijs van adoptie mee te nemen, De reservering wordt per email aan je verzonden.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 28 oktober 2021 : 10:00 - 17:00
vr 29 oktober 2021 : 10:00 - 17:00
za 30 oktober 2021 : 10:00 - 17:00
zo 31 oktober 2021 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 9.50
Kinderen : Gratis (t/m 3 jaar)
Kinderen : € 6.00 (4 t/m 12 jaar )

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Zeehondencentrum
Hoofdstraat 94a
9968 AG PIETERBUREN
0595 526526
www.zeehondencentrum.nl

€ 9,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader