Koning Willem I

23 april in Fogelsangh State in VEENKLOOSTER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lezing door Bearn Bilker.

Baron Hector Livius van Heemstra, eigenaar van Fogelsangh-State en kamerheer van koning Willem III, nodigde in 1870 zijn koning uit in Veenklooster. Het dorp Veenklooster was in rep en roer, zeker toen baron van Heemstra aankondigde dat er grootse veranderingen gingen plaatsvinden in Veenklooster.

Er werd speciaal voor het bezoek de koningsweg aangelegd. De buitenplaats Fogelsangh-state moest statiger en deftiger en het dorp moest aanzien krijgen. De koningsweg liep en loopt nog altijd van west naar oost dwars over het landgoed Fogelsanghstate, als het ware dóór de entreehal van het indrukwekkende landhuis heen.

In 1873 bezocht koning Willem III Veenklooster. Hij kwam met de koninklijke trein die stopte in Buitenpost. Met het rijtuig van Van Heemstra reed de koning naar Veenklooster.

In het kader van Leeuwarden Kulturele Hoofdstad 2018 organiseert stichting dorp Veenklooster op 22 en 23 juni rondom de brink, een uniek koningsmaal met de naam Keningsmiel.

Als voorbereiding op dit keningsmiel wordt er door Nassaukenner Bearn Bilker een reeks lezingen gegeven over koning Willem I, II, en III.

Maandagavond 19:00 uur is de eerste lezing op Fogelsangh-State. Koning Willem I zal in deze lezing centraal staan. Hoe was het leven in die tijd? Wie was koning Willem I ? Bilker probeert op deze vragen een antwoord te geven.

Links

www.feankleaster.nl www.fogelsangh-state.nl

Data en tijden

ma 23 april 2018 : 19:00 - 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 7.50
Kinderen : € 7.50
65 plus : € 7.50
CJP : € 7.50

Waar is het?

Fogelsangh State
Kleasterwei 3
9297 WR VEENKLOOSTER
0511 441970
www.fogelsangh-state.nl
info@fogelsangh-state.nl

€ 7,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen