geannuleerd

Korpiklaani

1 oktober, Poppodium Iduna in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Fans van betere folkmetal opgelet: Korpiklaani komt naar Poppodium Iduna! Ter ere van de release van het nieuwe album 'Jyläh' zal de band op vrijdag 1 oktober naar Drachten afreizen. Onder de noemer 'Majestic European Tour' komt Korpiklaani niet alleen maar nemen ze ook Equilibrium en de supports ...

Lees meer

Fans van betere folkmetal opgelet: Korpiklaani komt naar Poppodium Iduna!

Ter ere van de release van het nieuwe album 'Jyläh' zal de band op vrijdag 1 oktober naar Drachten afreizen. Onder de noemer 'Majestic European Tour' komt Korpiklaani niet alleen maar nemen ze ook Equilibrium en de supports Nytt Land en Jonne mee voor een avond vol folk- en paganmetal.

De langlopende Finse folkmetalband Korpiklaani is uitgegroeid tot één van de populairste in het genre. Korpiklaani, wat bosmensen betekent, begeeft op het raakvlak tussen Flogging Molly en Finntroll. Hun krachtige folkmetal songs komen direct in de bloedsomloop terecht, waardoor je nekspieren instinctief beginnen te headbangen en je binnen de kortste keren wild staat te pogoën in de moshpit!

Dat de wilde Finnen drukke beestjes zijn bewijst het nieuwe en alweer elfde album ‘Jyläh’. Een plaat waarop feestelijke songs zoals we die van Korpiklaani kennen elkaar afwisselen met volwassen folksongs. Oftewel traditionele instrumenten als de accordeon en fluit vechten met de puurste vorm van metal, aangevuld met wat hoempa en een gezonde dosis humor! Korpiklaani heeft de dansjes en meezingrefreintjes die hun shows omtoveren tot een onvergetelijk feest. Live een must om eens meegemaakt te hebben!

Co-headliner Equilibrium is een van de toonaangevende paganmetal bands uit Duitsland, dat epische thema’s combineert met een misschien nog wel epischer metalgeluid. Recentelijk bracht het ensemble de plaat ‘Renegades’ uit. De zesde langspeler van het gezelschap dat begin 2001 werd opgericht door bandleider René Berthiaume. Equilibrium viert tijdens deze tour haar 20 jarige bestaan en zal daarom een speciale set vol fan favorites spelen waarbij het gehele euvre van de band van de eerste demos tot het meest recente wapenfeit ‘Renegades’. Ook brengt de band speciaal voor deze tour het tweede album ‘Sagas’ opnieuw uit!

Regelrecht van de Siberische steppe, komt het Russische trio Nytt Land. Een sjamanistisch gezelschap dat met donkere en primitieve folkmuziek beelden oproept van uitgestrekte natuur, verhalen vertelt die zo oud zijn als bergen en een mythisch verleden doet laten herleven. De kern van Nytt Land wordt gevangen in de magische stem van zangeres Natasha Pakhalenko; een geluid waarbinnen traditionele Siberische en Saami zang makkelijk afgewisseld worden met Tuvaanse keelzang!

De avond zal worden afgetrapt door het folk ensemble Jonne. Jonne is het soloproject van Korpiklaani frontman Jonne Järvelä en heeft inmiddels twee full lengths en enkele singles op zijn naam staan. Waarbij bij Korpiklaani de metalsound voorop staat grijpt Järvelä met Jonne meer terug op een traditioneler folk geluid. Oftewel de perfecte opwarmer voor vandaag!

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 1 oktober 2021 : vanaf 18:00 ( geannuleerd )

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 35.00 € 30.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN DRACHTEN
0512 522650
www.iduna.nu
pr@iduna.nu

€ 35,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader