Kronos Quartet

15 mei, SPOT/De Oosterpoort in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Cross-over tussen klassiek, pop en jazz. Het Amerikaanse Kronos Quartet wordt wereldwijd geroemd om zijn levendige performances en spannende repertoirekeuze, waarbij kruisbestuivingen met jazz, pop en wereldmuziek de gewoonste zaak van de wereld zijn. Tijdens dit concert spelen ze muziek van onder ...

Lees meer

Cross-over tussen klassiek, pop en jazz.

Het Amerikaanse Kronos Quartet wordt wereldwijd geroemd om zijn levendige performances en spannende repertoirekeuze, waarbij kruisbestuivingen met jazz, pop en wereldmuziek de gewoonste zaak van de wereld zijn. Tijdens dit concert spelen ze muziek van onder andere Jimi Hendrix, John Coltrane en Steve Reich.

Jonge, aanstormende componisten, maar ook grootheden als Arvo Pärt, Steve Reich en Philip Glass schreven werken speciaal voor de Amerikaanse strijkers. In 2019 ontving het Kronos Quartet de Edison Klassiek Oeuvreprijs voor de uitzonderlijke prestaties gedurende de afgelopen vijfenveertig jaar.

Tijdens dit concert hoor je muziek van onder anderen Terry Riley en Steve Reich, arrangementen van songs van Jimi Hendrix en John Coltrane, en gloednieuwe stukken uit Fifty for the Future, een avontuurlijk project waarbij het kwartet vijftig opdrachten verstrekt aan uiteenlopende componisten.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 15 mei 2022 : 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 39.50

Waar is het?

SPOT/De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@opsb.groningen.nl

€ 39,50