Kunst aan Boord

22 juni t/m 26 juni, Schip Stanfries X a/d kade in Snakkerburen in SNAKKERBUREN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kunstenaars uit Snakkerburen tonen hun kunst aan boord van de Stanfries X onder wie Elske van der Sluis, en Marijke Talsma. Vanaf woensdag 22 tot en met zondag 26 juni 2022 exposeren lokale kunstenaars uit Snakkerburen, het schilderachtige buurtschap bij Leeuwarden aan de Dokkumer Ee aan boord van...

Lees meer

Kunstenaars uit Snakkerburen tonen hun kunst aan boord van de Stanfries X onder wie Elske van der Sluis, en Marijke Talsma.

Vanaf woensdag 22 tot en met zondag 26 juni 2022 exposeren lokale kunstenaars uit Snakkerburen, het schilderachtige buurtschap bij Leeuwarden aan de Dokkumer Ee aan boord van de voormalige (stoom) beurtvaarder de Stanfries X. Dagelijks tussen 12.00 en 18.00 uur kun je kunstwerken bewonderen in het ruim van het museale schip. Exposanten zijn: Elske van der Sluis, Nants Schilstra, Meine Toering, Anna Marthe Brandsma, Henk Dillerop, Julia van Bohemen, Pieteke Posthuma Linthorst en Marijke Talsma, die alle acht woonachtig zijn in het pittoreske buurtschap.

Naast de expositie zijn er ook andere culturele activiteiten, zo vertelt Albert Schaafsma, voorzitter van de Museumhaven in Leeuwarden, op vrijdagmiddag 24 juni verhalen ‘aan boord, over boord’.

Op zaterdag 25 juni zijn er 10 plein air schilders aan het werk in de buurt van het schip en aan boord treden drie dichters op, te weten Havendichter van Leeuwarden Monique Buising, de in Sneek woonachtige Happy van der Heide, die ook laat zien wat je met visleer kunt doen en de Doarpsdichter van Snakkerburen Henk Dillerop, die zich laat begeleiden door Annelieke Zantinge op piano.

Op zondagmiddag treedt singer songwriter Melvin van Eldik op tussen 16.00 en 18.00 uur en met zijn optreden komt een einde aan het eerste, maar beslist niet laatste bezoek van de Stanfries X aan Snakkerburen. Organisator Henk Dillerop van De Groene Liefde wil er namelijk graag een jaarlijks terugkerend kleinschalig evenement van maken.

Alle activiteiten kun je gratis bezoeken.

Lees minder

Data en tijden

zo 26 juni 2022 : 12:00 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis