Kunst in de kerk

25 september, Gertrudiskerk in LICHTAARD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 25 september tijdens de Noord Friese Winkeltjesroute is er weer een editie van Kunst in de Kerk. In de kerk van Lichtaard is deze maand het werk te zien van Ellen Bakker, Annie Schat-Vanger en Henk Stapert. Tussen 10.00 en 17.00 uur exposeren de regionale kunstenaars hun werk in het 16e eeuwse...

Lees meer

Op 25 september tijdens de Noord Friese Winkeltjesroute is er weer een editie van Kunst in de Kerk.

In de kerk van Lichtaard is deze maand het werk te zien van Ellen Bakker, Annie Schat-Vanger en Henk Stapert.

Tussen 10.00 en 17.00 uur exposeren de regionale kunstenaars hun werk in het 16e eeuwse Gertrudiskerkje aan de Noardermieddyk 3 in Lichtaard. De toegang is gratis.

Een bezoek aan de expositie kan gecombineerd worden met een ronde langs de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute. Routekaarten zijn verkrijgbaar in de kerk of gratis te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

De exposerende kunstenaars
Ellen Bakker, zangcoach en niet voor één gat te vangen, maakte van haar coronanood een deugd en van haar keramiekhobby een dagtaak. Sinds medio vorig jaar maakt ze opmerkelijke vazen en sfeerlichten in alle maten en vormen.
Online vond ze leraren over de hele wereld en dat leverde een verrassend snelle ontwikkeling op. Haar keramiek varieert van strakke tot meer “sappige” vormen en heeft diepe kleuren. Raku is de Japanse stooktechniek waar ze zich op gestort heeft. Hierbij wordt gebruik gemaakt van temperatuurschokken, vuur en rook. Dat geeft diepe kleuren en een kenmerkend craquelé-effect. De werken zijn handgebouwd en ieder stuk is uniek. Kleibrein noemt ze zichzelf op Instagram, want als je met klei bezig bent is er niets anders in je hoofd dan bouwen, vormen, polijsten, glazuren en stoken. Kortom, klei.

Annie Schat-Vanger tekent en schildert al van jongs af aan. Ze maakt pentekeningen, realistische schilderijen en abstracte werken. Daarnaast schrijft ze gedichten.

Onlangs rondde ze de opleiding 'kindertekeningen analyseren' af en behaalde het diploma. "Ik vind dit prachtig werk om te doen en dit sluit aan bij mijn passie. Want elke tekening of schilderij vertelt iets en is van waarde."
Meer van haar werk is te vinden op: www.ArtCatcher.nl ?

Henk Stapert pakte op latere leeftijd het schilderen serieus op nadat zijn gezondheid hem noopte om het rustiger aan te doen. Bij zijn grote voorbeeld Jan Kooistra volgde hij 5 jaar lessen in schilderen met olieverf. Menig schilderij is de afgelopen 5 jaar van de ezel af gekomen. Veelal groot formaat doeken. Zijn inspiratie vindt hij in de natuur rondom Veenwouden en de Westereen.Nu de collectie inmiddels flink gegroeid is, is het tijd het werk ook aan een groter publiek te tonen.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 25 september 2021 t/m zaterdag 25 september 2021

zaterdag : 10:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Gertrudiskerk
Noardermieddijk 3
9176 GE LICHTAARD

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader