Kunst Kleurt je leven

2 april t/m 15 mei, Galerie Kijk 's Kunst in WILDERVANK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Galerie Kijk ’s Kunst toont in de tentoonstelling Kunst Kleurt je leven zeer kleurrijke schilderijen, zeefdrukken en glasobjecten. Juist in donkere, sombere tijden heb je iets nodig dat je leven kleur geeft. Van kleur word je vrolijk, is misschien de gedachte na de corona-ellende. In de kunst noem...

Lees meer

Galerie Kijk ’s Kunst toont in de tentoonstelling Kunst Kleurt je leven zeer kleurrijke schilderijen, zeefdrukken en glasobjecten. Juist in donkere, sombere tijden heb je iets nodig dat je leven kleur geeft. Van kleur word je vrolijk, is misschien de gedachte na de corona-ellende.

In de kunst noemen we geel, rood en blauw de primaire (1e) kleuren. Door menging ontstaan de secundaire (2e) kleuren: geel met rood geeft oranje, geel met blauw groen en rood met blauw wordt paars (violet). Kleuren met het grootste onderlinge contrast noemt men complementaire (= elkaar aanvullende) kleuren: geel-violet, rood-groen en blauw-oranje. De primaire en secundaire kleuren worden zuivere of verzadigde kleuren genoemd. Als ze gemengd zijn met wit, zoals pastelkleuren, of zwart (donker-) heten ze onzuiver of onverzadigd.

Dit en meer is allemaal bekend geworden door de Zwitserse kunstschilder Johannes Itten, die van 1919 t/m 1922 les gaf op de Duitse kunstacademie Das Bauhaus.

Geel, oranje en rood noemen we warme kleuren, groen, blauw en violet koude kleuren. Dat duidt erop dat kleuren bepaalde gevoelens, emoties kunnen oproepen bij mensen. En misschien ook bij dieren, voor zover ze niet kleurenblind zijn zoals honden (en stieren!)
Een bepaalde kleur heeft voor de meesten van ons wel een zekere betekenis. Zo staat geel voor warmte, rood voor gevaar en groen voor veiligheid. Maar je kunt je ook groen en geel ergeren, je kunt bont en blauw geslagen worden, over de rooie gaan of het word je zwart voor de ogen.

Kortom: kleur doet wat met je. Bepaal zelf wat de zeer verschillend gekleurde kunstwerken met jou doen in de tentoonstelling van 2 april t/m 15 mei in de prachtige Art Deco galerie in Wildervank.

Kunst Kleurt je leven, 2 april t/m 15 mei, galerie Kijk ’s Kunst, Poststraat 77, 9648 JP Wildervank.

Met werk van Henk van Donk en Theo Onnes (schilderijen), Anke Slooff (zeefdrukken) en Linda van Huffelen (glas).

Open: zaterdag en zondag 13.30 – 17.00 uur en op telefonische afspraak: 06 456 436 60 / kijkskunst@gmail.com. www.kijkskunst.com

Lees minder

Links

Data en tijden

za 2 april 2022 : 13:30 - 17:00

Toelichting: ook ma 18 apr geopend van 13.30 -17 u

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Galerie Kijk 's Kunst
Poststraat 77
9648 JP WILDERVANK

gratis