Kunst Kuier

5 juni t/m 3 juli, Div. locaties in PINGJUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vereniging Kunst Achter Dijken organiseert een kunstkuier met twee vrij toegankelijke exposities in de buitenlucht waaraan 20 kunstenaars uit Friesland een bijdrage leveren. In lijsten van anderhalve meter bij een meter zijn grote fotobeelden en installaties te zien. Daarnaast zijn er nog een aant...

Lees meer

Vereniging Kunst Achter Dijken organiseert een kunstkuier met twee vrij toegankelijke exposities in de buitenlucht waaraan 20 kunstenaars uit Friesland een bijdrage leveren.

In lijsten van anderhalve meter bij een meter zijn grote fotobeelden en installaties te zien. Daarnaast zijn er nog een aantal bijzondere objecten te zien langs de route.

Aan de zuidkant van het dorp is de eerste expositie ingericht. Deze expositie heeft een bijzonder thema: Uit de chaos van de wereld maak je uiteindelijk iets dat van jezelf is. Het thema sluit aan bij de pandemie die onze wereld op zijn kop heeft gezet. Maar het thema vertelt ook iets over hoe kunstwerken in het atelier kunnen ontstaan. Hoe allerlei beelden, woorden, klanken en gedachten door kunstenaars worden verwerkt en samengebald tot een nieuw werk. De kleuren spatten soms van de foto’s en je kunt luisteren en kijken naar de inspiratiebronnen van kunstenaars via een QRcode.

Ook kun je genieten van een veld vol vrolijke glazen bloemen van Elske Klik. Of neem plaats in een kunstwerk in de vorm van een spiraal van Tanja van Abbema en Bauke Terpstra uit Harlingen. Daar, met de blik op de hemel, kan iedereen de eigen chaos aan nieuw opgedane gedachten en beelden ordenen en tot rust brengen.

Langs de slingerende Rommerdalaan richting de Middeleeuwse dijk de Pingjumer Halsbân is de tweede expositie ingericht met het Friese landschap als thema. In de grote omlijstingen zijn zowel foto's als beelden te zien. Het landschap met de akkers en weiden en het mooie uitzicht op de zeedijk, vormde de inspiratiebron voor de kleurrijke, poëtische en soms ook kritische kunstwerken.

Het project ‘Kunst Kuier’ wordt georganiseerd als alternatief voor het jaarlijkse festival van Kunst Achter Dijken. Het festival kon wegens corona voor het tweede jaar op een rij niet doorgaan. De vereniging vond het belangrijk om ondanks de beperkende corona maatregelen toch het werk van kunstenaars uit (Sùdwest) Fryslân op een veilige manier zichtbaar te maken.

De Kunst Kuier begint net buiten het dorp langs het schelpenpad, tegenover de Burenlaan1 in Pingjum. Een routekaartje en meer informatie over de Kunst Kuier is t.z.t te vinden op www.kunstachterdijken.nl.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 5 juni 2021 t/m zaterdag 3 juli 2021

zondag : 7:00-21:00
maandag : 7:00-21:00
dinsdag : 7:00-21:00
woensdag : 7:00-21:00
donderdag : 7:00-21:00
vrijdag : 7:00-21:00
zaterdag : 7:00-21:00

Toelichting: de exposities zijn dagelijks doorlopend te bezoeken

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader