Kunst op Nienoord

8 oktober t/m 9 oktober, Landgoed Nienoord in LEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022 staan het Koetshuis, Expositiehal en tuin van de Borg en Museum Nienoord in Leek vol met kunst. Tijdens ‘Kunst op Nienoord’ tonen 38 kunstenaars hun mooiste werken in een eveneens bijzondere omgeving. U kunt genieten van honderden boeiende kunstwerken, van ee...

Lees meer

Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022 staan het Koetshuis, Expositiehal en tuin van de Borg en Museum Nienoord in Leek vol met kunst.

Tijdens ‘Kunst op Nienoord’ tonen 38 kunstenaars hun mooiste werken in een eveneens bijzondere omgeving. U kunt genieten van honderden boeiende kunstwerken, van een glaasje wijn, een glas frisdrank of kopje koffie of thee, van kunstboeken en uiteraard ook van de passende entourage. De beurs biedt naast kunst ook demonstraties, workshops, lezingen en muziek aan.

Beleving
Bij uw bezoek heeft u gelegenheid kennis te maken met de kunstenaars zelf. Zij vertellen u graag over hun passies, denkbeelden, werkwijzen en meer. U kunt genieten van hun werken en van hun gedrevenheid en ideeën. De werken zijn rechtstreeks van de kunstenaars te koop.

Demonstraties
Het Koetshuis is ingericht als Atelier waar demonstraties steenbewerking, schilderkunst, beeldhouwen, Sumi-e Japanse inkt schildering op rijstpapier worden gegeven.

Lezing
SiO2 en Glaskunst
Sinds het begin van de jaren tachtig wordt er in Groningen in de ateliers van SiO2 kunst gemaakt.
Kunst in opdracht en als autonoom werk. Dienstbare kunst (kerken, instellingen) Kunst in de openbare ruimte en als sculptuur. Glas in monumenten en als invulling in de architectuur. SiO2 ………. daar waar glas van gemaakt is. Glas gemaakt om licht zichtbaar te maken en kleur te filteren.
Glas dat het licht vervormd en verstrooid. Het materiaal dat de werkelijkheid kan verbuigen. Glaskunst is historisch het meest bekend als toegepaste kunst. Sinds meer dan 3000 jaar in kerken, tempels en paleizen. In bijna alle culturen ingebed en ook niet meer weg te denken in onze wereld van nu. Laat je meevoeren op 8 en 9 oktober aanstaande om 14.00 uur tijdens de gratis lezing van SiO2. Daarnaast zal SiO2 gedurende beide dagen naar behoefte en eigen inzicht vaker een lezing geven.

Muziek
Op zaterdag en zondag om 16.00 uur treedt Gert Sennema op in de landschapstuin van Nienoord. Bij slecht weer treedt hij alleen op zondag om 16.00 uur op in de Balzaal van de Borg. De muziek van Gert Sennema ontstaat uit een nauwe verbinding met zijn directe omgeving. In de streektaal (Westerkwartiers-Gronings) worden verhalen muzikaal omlijst met gitaar. Zowel solo als met band (Westkantstad) put Sennema uit hedendaagse volksmuziek, zoals folk, blues en country, die het midden houdt tussen poëtisch en plat.

Openingstijden en entree
De tentoonstelling is geopend op zaterdag 8 en zondag 9 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur.
De entreeprijs bedraagt € 6,50. Kinderen t/m 7 jaar gratis; kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen € 3,50. Vrienden van het museum en museumkaarthouders hebben gratis toegang.

Bereikbaarheid
Museum Nienoord ligt centraal in Noord-Nederland op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Gelegen aan de A7, 15 minuten rijden vanaf de stad Groningen. Eenmaal aangekomen kunt u gratis parkeren op de ruime parkeerplaats.

Lees minder

Links

Waar is het?

Landgoed Nienoord
Nienoord 20
9351 AC LEEK
0594 512230
http://www.landgoednienoord.nl/
nienoord@Informatie-Centrum.myweb.nl