Kunst uit de Kop

24 september t/m 25 september, Bonifatiuskerk in VRIES

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In het weekend van 24 en 25 september (12-17 uur) kunt u kennismaken met de kunstenaars VanTyNaarLo (VTNL) tijdens een nieuwe aflevering van Kunst uit de Kop. De kunstenaars openen hun ateliers opnieuw in Vries. Na de drie vorige edities heeft deze kunstmanifestatie in 2022 als thema: ANNO NU. De ...

Lees meer

In het weekend van 24 en 25 september (12-17 uur) kunt u kennismaken met de kunstenaars VanTyNaarLo (VTNL) tijdens een nieuwe aflevering van Kunst uit de Kop. De kunstenaars openen hun ateliers opnieuw in Vries.

Na de drie vorige edities heeft deze kunstmanifestatie in 2022 als thema: ANNO NU. De deelnemende kunstenaars laten de bezoekers op twee locaties in het centrum van Vries zien wat hen op dit moment bezighoudt en hoe dat in hun huidige werk tot uiting komt.

In de Bonifatiuskerk (Brink 3 Vries), de entree van Kunst uit de Kop, tonen vijftien VTNL-leden prachtig werk in verschillende kunstdisciplines. Zoals ook de hele maand september op de eerste verdieping van het gemeentehuis, laten hier de kunstenaars middels fotografie, beeldhouwkunst, schilderkunst en grafisch werk zien waar zij ANNO NU als kunstenaar staan.

De deelnemers zijn zelf het hele weekend aanwezig in hun tijdelijke ateliers in Dorpshuis De Pan (bereikbaar via pad rechts van kerk), dat voor deze twee dagen is omgetoverd tot een creatief centrum. Daar kunnen bezoekers kennismaken met de kunstenaars. Zij laten in hun atelier zien hoe ze werken en wat ze maken. Ze geven de bezoekers graag de gelegenheid ook zelf kunstzinnig actief te zijn. De deelnemende kunstenaars zijn Klaas Bil, Bernhard van Loon, Anette Ebert, Kitty Boon, John Dilling, Hieke Veenstra, Diek Boerman, Maya Vermeulen, Jeichien Stapel, Paul van der Veur, Peter Tholen, Eske Koetje, Maarten Westmaas, Wim Peters en Jitske Rinsma.

Naast de expositie en de open ateliers is er een extra programma met een kinderworkshop vilten en optredens van verhalenvertellers Marieke Voormolen, Kaj van der Plas met bluesmuzikant en het zangkoor De Dames.

* Kinderworkshop vilten: zaterdag om 14:00 uur (Dorpshuis de Pan)
* Verhalenverteller Marieke Voormolen: zaterdag om 15:30 uur (Dorpshuis de Pan)
* Verhalenverteller Kaj van der Plas met muzikant: zondag om 13:30 uur (Dorpshuis de Pan)
* Zangkoor De Dames: zondag om 15:00 en 16:00 uur (Bonifatiuskerk)

Lees minder

Links

Data en tijden

za 24 september 2022 : 12:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Bonifatiuskerk
Brink 3
9481 BE VRIES

gratis