Kunst uit Dorp

5 juni t/m 27 juni, De Schierstins in FEANWÂLDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Expositie van kunstenaars uit het dorp Feanwâlden en omstreken, met veel werk over corona. Een juk van ruim 3 meter om mensen op 1,5 meter afstand te houden, een portret met mondkapje, scrabblespel met thema ‘corona’ en schilderijen met zorgeloze onderwerpen. Daarmee is de expositie van Kunst uit h...

Lees meer

Expositie van kunstenaars uit het dorp Feanwâlden en omstreken, met veel werk over corona.

Een juk van ruim 3 meter om mensen op 1,5 meter afstand te houden, een portret met mondkapje, scrabblespel met thema ‘corona’ en schilderijen met zorgeloze onderwerpen. Daarmee is de expositie van Kunst uit het Dorp in de Schierstins te Feanwâlden zo’n beetje samen te vatten.

De expositie wacht al sinds half december op kijkers, vanaf zaterdag 5 juni t/m zondag 27 juni kunnen ze echt de schilderijen bewonderen. Dinsdags t/m zondags van 13.30-17.00 uur is het cultureel en historisch centrum open, met uitzondering van zondag 13 juni.

De rijksoverheid heeft de musea verplicht om te reserveren en dat geldt ook voor De Schierstins (info@schierstins.nl; tel. 0511-472937). Tevens hanteert de Schierstins de RIVM-richtlijnen in verband met het coronavirus. Naast de wisseltentoonstelling is de vaste expositie ‘Het Laatste Torenkasteel van Friesland’ en de Theun de Vrieskeamer over de gelijknamige auteur te bezichtigen.

Sommigen kunnen het woord corona niet meer horen, anderen raken door het thema geïnspireerd. Jannie te Linde was geraakt door het verlies van een goede vriend in de eerste periode dat het virus toesloeg in Nederland. Zij beeldt het thema met veel gevoel uit in schilderijen met de titels ‘Coronaknuffel’, ‘Wat doen we met haar’ en ‘Na de dienst’.

Johannes Sietsma werkt het onderwerp ‘corona’ uit in diverse 3-dimensionale vormen. Zo heeft hij een juk gemaakt met aan weerszijden 1,5 meter lengte en aan de uiteinden geen emmer maar bokshandschoen om de mensen op afstand te houden. Ook maakt hij de vorm die het corona-virus in de media kreeg: een bol met uitsteeksels, waarbij Sietsma de Britse variant in een stekel met de kleuren van de Engelse vlag uitbeeldt. ‘Meat corona’ en ‘Schreeuw om vrijheid’ zijn andere artistieke uitwerkingen van het onderwerp.

Lia Kooistra, als inwoonster van Damwâld de enige niet-Feanwâldster, zorgt voor een groot contrast door lieflijke, zomers aandoende landschappen te schilderen, maar wel met zwevende corona-virussen. Mettje Visser heeft het virus weer op een heel andere wijze neergezet: een scrabblebord gevuld met aan corona gekoppelde woorden.

Jannet Braaksma en Dirk Winius hadden geen trek in het corona-onderwerp. Laatstgenoemde schildert uiteenlopende zorgeloze onderwerpen, zoals sporten, portretten en landschappen. Jannet Braaksma legt vooral de natuur vast op het doek: bloemen en dieren, zoals de fraai uitgebeelde stier. Zie ook www.atelier304.nl (Te Linde) en www.schilderenopdeflothoeke.nl (Kooistra).

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 5 juni 2021 t/m zondag 27 juni 2021

zondag : 13:30-17:00
dinsdag : 13:30-17:00
woensdag : 13:30-17:00
donderdag : 13:30-17:00
vrijdag : 13:30-17:00
zaterdag : 13:30-17:00

Toelichting: niet te bezoeken op 13 jun

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 4.00 € 4.00
Kinderen : Gratis (t/m 5 jaar) Gratis (t/m 5 jaar)
Kinderen : € 1.00 (6 t/m 16 jaar ) € 1.00 (6 t/m 16 jaar )

Toelichting: donateurs gratis.

Voorverkoop: De Schierstins, Haadstrjitte 1, Feanwâlden, tel. 0511 472937 of info@schierstins.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

De Schierstins
Haadstrjitte 1
9269 SW FEANWÂLDEN
0511 472937
www.schierstins.nl
info@schierstins.nl

€ 4,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader