Kunst universeel

9 april t/m 18 juni, Expo-atelier Smaak in ZUIDLAREN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Twee kunstenaars , die elkaar nog nooit hebben ontmoet, streven naar schoonheid in hun werk gebaseerd op een zelfde soort kleurstelling en vormgeving geïnspireerd op o.a. oude culturele symboliek. Kunst spreekt vaak een eigen taal. Een taal die beïnvloed wordt door persoonlijke keuzes en gevoelen...

Lees meer

Twee kunstenaars , die elkaar nog nooit hebben ontmoet, streven naar schoonheid in hun werk gebaseerd op een zelfde soort kleurstelling en vormgeving geïnspireerd op o.a. oude culturele symboliek.

Kunst spreekt vaak een eigen taal. Een taal die beïnvloed wordt door persoonlijke keuzes en gevoelens van de kunstenaar. Ook spelen vaak, bewust of onbewust, culturele aspecten een rol. De kunstenaar is ingebed in een specifieke cultuur. Hierdoor zal je als toeschouwer ervaren dat ieder kunstwerk zijn eigen taal spreekt. De universele taal van de kunst.

In Expo/atelier SMAAK krijg je dat gevoel bij het bekijken van de schilderijen van Tarek Kamel en keramiek van Marjan Velis

Tarek Kamel
Tarek Kamel maakt gebruik van een samenspel tussen verschillende kleuren ( burnt sienna, burnt umber, blue cobalt, ultramarine deep) en materialen (Plastic Pasta-Lascaux, hout, jute, marmerpoeder, steen, gemengd met kwartszand) om tot de perfecte combinatie te komen.

Tarek werd geboren in Caïro, waar hij al vroeg in aanraking kwam met de kunst en cultuur uit het oude Egypte. In 1985 kwam hij voor de liefde naar Nederland en mede dankzij zijn vele reizen door Europa is zijn kunst beïnvloed door zowel de Europese als de Egyptische stijl.

In veel van zijn schilderijen zie je de ontwikkeling van het gebruik van modellen en abstracte vormen naar het creëren van schilderijen in beelden met als motief een gevoel van geschiedenis en mysterie.
Oordeel zelf of Tarek Kamel er in is geslaagd om een sfeer en harmonie te bereiken in zijn werk, waarin zijn verlangen naar oude culturen en mysteries zijn gekoppeld aan zijn reizen door Europa en aan het leven en de natuur in Nederland.
Zijn schilderijen spreken een internationale taal van de kunst!

Kenmerkend voor het werk van Marjan Velis is naast de vormgeving de kleurstelling. En de technieken waarmee zij werkt. Haar keramische beelden hebben ieder voor zich een eigen karakter.

Marjan Velis

Marjan maakt beelden met een heel eigen vormgeving

De keramische beelden zijn stuk voor stuk met de hand gevormd en daarna met verschillende technieken als engobe (kleislib met ijzeroxides of pigmenten) en glazuur, waaronder ‘metaalglazuur’ van een kleurstelling voorzien.

Deze keramische beelden zijn gevormd in klei. Nadat ze de klei op haar eigen wijze heeft bewerkt met daarin haar eigen herkenbare structuur, wordt het beeld gedroogd en in de oven gebakken.

Wanneer je het werk van Marjan Velis bekijkt dan vallen enkele aspecten in de vormgeving direct op.

Aspecten waarbij een keramisch beeld uiteindelijk zijn herkenbare, zichtbare gestalte krijgt.

De vormgeving, de beeldende kracht, het kleurgebruik en haar wijze van detaillering zorgen voor een strakke vormgeving met een twist.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 28 mei 2022 : 13:30 - 17:00
za 4 juni 2022 : 13:30 - 17:00
za 11 juni 2022 : 13:30 - 17:00
za 18 juni 2022 : 13:30 - 17:00

Toelichting: en na afspraak 050-5268363

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Expo-atelier Smaak
Berkenweg
9471 PW ZUIDLAREN