Kunstenaars op locatie (artists in residence)

10 mei t/m 10 september, Kerk Ginnum in GINNUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Vanaf 10 mei zal er in het het Middeleeuwse kerkje in Ginnum gedurende een periode van iets meer dan vier maanden, week op week, een beeldend kunstenaar op locatie aan het werk zijn. Voor de 13e keer op rij zal het Ginnumer kerkje ook dit jaar een inspirerende werkplek blijken te zijn voor beeldend...

Lees meer

Vanaf 10 mei zal er in het het Middeleeuwse kerkje in Ginnum gedurende een periode van iets meer dan vier maanden, week op week, een beeldend kunstenaar op locatie aan het werk zijn.

Voor de 13e keer op rij zal het Ginnumer kerkje ook dit jaar een inspirerende werkplek blijken te zijn voor beeldend kunstenaars uit heel Nederland.

De Stichting Âlde Fryske Tsjerken, samen met de plaatselijke commissie, maakt dit bijzondere (her)gebruik opnieuw mogelijk. De twaalfde eeuwse kerk teruggebracht naar de oorspronkelijke betekenis: Een plaats van inspiratie vanuit Gods plan met zijn schepping en zijn schepselen.

In de uitnodiging aan geïnteresseerde kunstenaars werd het aan het begin van dit jaar als volgt omschreven:
‘In de stilte van deze plek, strak gemarkeerd door de tik van het 15e eeuwse uurwerk, hoor je nog de geprevelde en gezongen gebeden en psalmen van de monniken van Claercamp. Ze vermengen zich met de kleuren van je palet, met de vormen in je klei of met de bouwstenen van je installatie. Artistieke en geestelijke ruimte vallen hier naadloos samen. Zichtbare en onzichtbare sporen van geestelijke toewijding, strijd en overgave aan God in de tijd toen er nog geen bedijking was en het open water levensbedreigend.

In de afgelopen 12 jaar was de kerk en zijn omgeving voor kunstenaars een uitdaging tot een visuele bezinning op geloofs- en levensvragen over tijd en eeuwigheid. Menigmaal werd zichtbaar dat kunstenaars, die zich willen laten leiden door dezelfde Christelijke inspiratie als die van de Ginnumers in de afgelopen 700 jaren, in hun eigen werk een krachtige uitwerking gaven aan de bijzondere eigenschappen van deze plaats. Uitdagend, verdiepend en vernieuwend.’

Beeldend kunstenaars die dit jaar elk gedurende een week of veertien dagen in de atelierkerk werkzaam zullen zijn: Margriet Eyken, Hillie Blaak, Anna Kruzdlo, Pauline Kick, Gertruud Dentjes, Hein van Delft, Caroline vd. Vate, Lucia Fransen, Mechtild Paauwe, Monique Bosch, Willem Zijlstra, Carola Mokveld, Annewil Jansen en Hanneke Fonteijn.

Lees minder

Data en tijden

maandag 10 mei 2021 t/m vrijdag 10 september 2021

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kerk Ginnum
Harstawei 7
9174 GB GINNUM

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader