Kunstmanifestatie Gramsbergen

25 september, Centrum in GRAMSBERGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kunst, livemuziek, poëzie en nog veel meer. Gramsbergen ademt zondag 25 september kunst. In het centrum, rond de Boomhofkerk, heeft tussen 13.00 en 17.00 uur de door een werkgroep van Stichting ProGram (promotie Gramsbergen) georganiseerde Kunstmanifestatie plaats. Het evenement is een vervolg op d...

Lees meer

Kunst, livemuziek, poëzie en nog veel meer. Gramsbergen ademt zondag 25 september kunst. In het centrum, rond de Boomhofkerk, heeft tussen 13.00 en 17.00 uur de door een werkgroep van Stichting ProGram (promotie Gramsbergen) georganiseerde Kunstmanifestatie plaats.

Het evenement is een vervolg op de in 2018 gehouden Kunstmanifestatie, vroeger bekend als Stedekunst. Tijdens die tiende editie werden tal van veranderingen en vernieuwingen doorgevoerd en dat leverde vele enthousiaste reacties op. Het evenement ging naar de zondag en aan de kunstmarkt werden tal van zaken toegevoegd die een link hebben met kunst.

En dat is zondag 25 september niet anders. De kunstmarkt is gebleven. Enkele tientallen professionele en semiprofessionele kunstenaars tonen (en verkopen) door hen gemaakt werk. Het gaat om onder meer schilderijen, keramiek, beeldhouwwerk, textiel en sieraden.

Gramsbergen, dat al bekend staat om de Torentocht in het voorjaar, heeft deze dag ook een kunstwandeling. Er zijn routes van 5 en 10 kilometer en de wandelaars komen langs kunstwerken en cultureel erfgoed in en rondom Gramsbergen. Inschrijven en starten kan vanaf 12.00 uur in De Meiboom, het pand naast de Boomhofkerk.

Een uur later beginnen de kunstmarkt en andere activiteiten in het centrum. In de Boomhofkerk staat de dichtkunst centraal. Er hangen gedichten van Gramsberger Bert Sloots, die onder de titel Even Epibreren dagelijks via een social media een gedicht deelt met de wereld, vaak opgehangen aan een actueel thema of gebeurtenis. Verder kan iedereen meeschrijven aan wat het langste gedicht van Gramsbergen moet worden, door er een paar dichtregels aan toe te voegen. In het kader van het thema van de kunstmanifestatie, Van Piep tot Knar, wordt samengewerkt met bewoners van zorgcentrum Het Welgelegen en leerlingen van de basisscholen. In de kerk is een expositie van kunstwerken die de kinderen met de ouders hebben gemaakt tijdens een gezamenlijk gevolgde workshop.

Tuinen van voormalige stadsboerderijen en pittoreske woningen in de Kerkstraat en Kruisstraat veranderen deze middag in een podium. Er is muziek, dans, beeldende kunst en verteltheater voor kinderen. Optredens worden verzorgd door de Big Band, Zus & Zo, singer/songwriter Harry Snijders en zangeres Marjon Boonstra met band. Beeldende kunst wordt tentoongesteld door Janny Scheerhoorn en Ilse Gort zal ons meenemen in de digitale tekenwereld.

Voor de jeugd zal Ruud Kerssies een gave workshop graffiti geven. Deelnemers kunnen zelf een voorwerp meenemen en dat ter plekke pimpen. In een van de tuinen kunnen kinderen genieten van prachtig verteltheater dat verzorgd wordt door Marieke Kamphuis. En Cultuurkoepel Vechtdal is er met een workshop. Hier kunnen kinderen actief aan de slag.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 25 september 2022 : 13:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: excl. inschrijfgeld wandeltocht € 3.00.

Waar is het?

Centrum
Kerkstraat
7783 AP GRAMSBERGEN