Kunstmarkt Opsterland

10 september, Lycklamapark in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland 2022 in het schilderachtig gelegen Lycklamapark (achter het Lycklamahûs, Hoofdstraat 80). Er doen circa 45 kunstenaars mee die uit het hele land afkomstig zijn. Er zijn ongeveer 35 kramen met o.a. sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, keramiek, gla...

Lees meer

Jaarlijkse Kunstmarkt Opsterland 2022 in het schilderachtig gelegen Lycklamapark (achter het Lycklamahûs, Hoofdstraat 80). Er doen circa 45 kunstenaars mee die uit het hele land afkomstig zijn.

Er zijn ongeveer 35 kramen met o.a. sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk. Enkele kramen zijn speciaal beschikbaar voor lokale kunstenaars. Ook Museum Opsterland (Gorredijk) zal een kraam inrichten met informatie. Gratis toegang voor bezoekers.

Het Lycklamahûs (Rijksmonument) is ook geopend voor het bezichtigen van het interieur en van een kleine expositie van een speciaal geselecteerde kunstenaar, die een bijzondere betekenis heeft voor Opsterland. Dit in samenwerking met de Gemeente Opsterland en de Stichting Historisch Beetsterzwaag, die dit jaar de buitententoonstelling “Jeanne Bieruma Oosting (1898-1994)” heeft ingericht in Overtuin tegenover het Lycklamahûs (het terrein voor de Tropische Kas, die ook de hele dag geopend is). Ook enkele andere historische panden, rijksmonumenten, in Beetsterzwaag worden opengesteld voor bezichtiging i.v.m. de landelijke Open Monumentendag.

Mochten er i.v.m. corona nog maatregelen nodig zijn, zoals het houden van anderhalve meter afstand, dan kunnen dat garanderen met de ervaringen van vorige jaren, door het goed inrichten van de ruimte. Het park is groot genoeg, en we zetten de kramen zeker vier meter ver uit elkaar. En het is buiten. Er is een midden-straat van 7 meter breed, en daar is het éénrichtingsverkeer (rechts houden). We overwegen nog om een aantal workshops te organiseren (dat we heel graag zouden willen doen, met name ook voor kinderen).

Organisatie Kunstmarkt: Cultbee in samenwerking met de werkgroep “Kunst in Opsterland” en de St. Kunstpromotie Beetsterzwaag.

Datum en tijd: Zaterdag 10 sept 2022 – 11:00 uur tot 17:00 uur
Plaats: Beetsterzwaag, Lycklamapark, Hoofdstraat 80, 9244 CP Beetsterzwaag
Parkeren: – gratis parkeren achter het Gemeentehuis, Hoofdstraat 82-94, in Beetsterzwaag.
Meer info: https://kunstinopsterland.nl/ en www.cultbee.nl en www.culturelehoofdstraat.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

za 10 september 2022 : 11:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Lycklamapark
Hoofdstraat 80
9244 CP BEETSTERZWAAG