Kunstnaarscollectief De Eg

30 september t/m 9 oktober, Museum Jan van Loon in ASSEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Museum Jan van Loon is van 30 september t/m 9 oktober de locatie voor de jaarlijkse expositie van kunstenaarscollectief De Eg. Vijf hedendaagse kunstenaars presenteren hun realistische schilderkunst, houtsneden en digitale werken in het voormalig kerkje aan de Oranjestraat 13 in het centrum van As...

Lees meer

Museum Jan van Loon is van 30 september t/m 9 oktober de locatie voor de jaarlijkse expositie van kunstenaarscollectief De Eg.

Vijf hedendaagse kunstenaars presenteren hun realistische schilderkunst, houtsneden en digitale werken in het voormalig kerkje aan de Oranjestraat 13 in het centrum van Assen. Hedendaags realisme met een klassieke toets. Toegankelijk werk voor een breed publiek.

Kunstenaarscollectief De Eg is in 2018 opgericht door een aantal jaargenoten van de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen. Inmiddels bestaat het collectief uit vijf schilders en een graficus met ieder hun eigen artistieke oriëntatie en praktijk. Ieder op eigen benen maar met respect voor elkaars pad. Vijfmaal per jaar komen ze samen voor intervisie en éénmaal per jaar is er een gezamenlijke expositie op een wisselende locatie in Nederland.

Museum Jan van Loon is gehuisvest in een voormalig kerkje van de Doopsgezinden in Assen. In het gebouw worden regelmatig exposities georganiseerd. De plafondschildering is een meerjarig project van Jan van Loon samen met docenten en studenten van de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 7 oktober 2022 : 11:00 - 17:00
za 8 oktober 2022 : 11:00 - 17:00
zo 9 oktober 2022 : 11:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Museum Jan van Loon
Oranjestraat 13
9401 KE ASSEN
06 20685168
jan@loonvan.nl

gratis