Kunstroute Diever

13 mei t/m 31 december, Cultuurbrink in DIEVER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Diever, parel van zuidwest Drenthe, biedt een uniek podium waarbij de beschouwer kan kiezen tussen de rol van acteur of publiek. Het kunstenplan dat gepresenteerd wordt, verbindt eigentijdse kunst, de imposante natuur, het authentieke esdorp en het theater in het bos aan hedendaagse beeldende kunst....

Lees meer

Diever, parel van zuidwest Drenthe, biedt een uniek podium waarbij de beschouwer kan kiezen tussen de rol van acteur of publiek. Het kunstenplan dat gepresenteerd wordt, verbindt eigentijdse kunst, de imposante natuur, het authentieke esdorp en het theater in het bos aan hedendaagse beeldende kunst. Uiteraard met William Shakespeare als voornaamste inspiratiebron.

Diever kent sinds 1946 een jaarlijkse toneeluitvoering van Shakespeare. De 75e jubileumeditie werd in 2021 gespeeld door de Toneelvereniging Diever in het feeërieke openluchttheater. Sinds een aantal jaren is ook het overdekte Globetheater beschikbaar als winterpodium. In 2016 is de stichting Diever Village of Shakespeare opgericht met als doel een masterplan te realiseren dat eigentijdse beeldende kunst, Shakespeare en de onmetelijke schoonheid van de Drentse natuur met elkaar verbindt en tegelijkertijd – letterlijk – verbinding tot stand brengt tussen de dorpskern en het Shakespearetheater in het bos.

Het thema van het kunstenplan is PODIUM, want zoals Shakespeare schreef ‘All the world’s a stage and all men and women merely players. They have their exists and their entrances. And one man in his time plays many parts.’

Dit kunstenplan stelt het podium in meerdere betekenissen en contexten centraal. Het podium gaat immers niet alleen over kijken en bekeken worden maar ook over emotie en de verbinding tussen mens en natuur. Zo biedt het kunstenplan podium aan hedendaagse kunst waarbij de kunstenaars acteur, speler én toeschouwer worden en waarbij alle menselijke emoties aan bod komen: liefde, haat, trouw en macht, verdriet, onmacht, vriendschap, leven, dood en ontrouw.

Daarnaast staat ook de natuur als toeschouwer en de omgeving als acteur centraal. Het kunstenplan biedt inspiratie en spiegels voor de mens van vandaag. Met een educatief programma voor inwoners en toeristen die in toenemende mate Drenthe ontdekken als ‘Oerprovincie’ van Nederland wordt het kunstenplan verder ontwikkeld en geladen. Mensen aan het denken zetten, ze begeesteren en inspireren is daarbij het voornaamste doel en uitgangspunt.

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 13 mei 2022 t/m zaterdag 31 december 2022

zondag : 0:00-24:00
maandag : 0:00-24:00
dinsdag : 0:00-24:00
woensdag : 0:00-24:00
donderdag : 0:00-24:00
vrijdag : 0:00-24:00
zaterdag : 0:00-24:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Cultuurbrink
Hezenes 6
7981 LC DIEVER