Kunstweekend Tjerkwerd

6 augustus t/m 7 augustus, Diverse locaties in TJERKWERD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Tijdens het kunstweekend zijn de ateliers van Karin Harkema, Anne -Oane- de Vries, en galerie het Fotolokaal geopend. Ook is de brocante schuur met antiek en curiosa open. Karin Harkema exposeert haar foto’s in de Sint-Petruskerk, stillevens, dier- en landschapsfotografie. Van haar werk is een grot...

Lees meer

Tijdens het kunstweekend zijn de ateliers van Karin Harkema, Anne -Oane- de Vries, en galerie het Fotolokaal geopend. Ook is de brocante schuur met antiek en curiosa open.

Karin Harkema exposeert haar foto’s in de Sint-Petruskerk, stillevens, dier- en landschapsfotografie. Van haar werk is een grote collectie ansichtkaarten te koop.

Anne -Oane- de Vries exposeert zijn werken van gemengde techniek op sloophout en karton. Ook toont hij waterverf schilderijtjes. Hij zaagt, schuurt, snijdt en kerft in het hout hetgeen verrassende effecten oplevert. De toevoeging van zand, lood of andere materialen geeft de werken extra reliëf. Anne -Oane- heeft een zeer persoonlijke beeldtaal ontwikkeld die te zien is in landschappen, vissen, vogels, voertuigen en plattegronden, maar ook in meer abstracte composities.

In het atelier van Anne -Oane- zijn ook fantasierijke schilderijen van Jouke Hijlkema te bewonderen.

In galerie het Fotolokaal zijn foto’s en objecten te zien van Johannes Bosgra, Rob Chevallier, Wil Friesen en Patricia Heuker of Hoek. Verstilde beelden die balanceren op de scheidslijn tussen abstractie en figuratie, foto’s van landschappen die meer weten dan ze laten zien en foto-objecten als signaal van klimaatverandering, industrialisatie en natuurbehoud.

Tijdens het kunstweekend zijn er meet & greets met de kunstenaars. Rob Chevallier verzorgt op zaterdag 6 augustus van 14.00 – 16.00 uur een workshop kringloopkunst maken (kosten 10 euro). De workshop is voor kinderen en volwassenen. Met eigen foto’s, tekeningen, schilderwerken of materiaal van de kringloop worden persoonlijke en duurzame kunstwerken gemaakt. Informatie en opgave voor de workshop via arthur@hetfotolokaal.nl.


De exacte programmering kunt u vinden op www.hetfotolokaal.nl/event.

Locaties Tjerkwerd:

Karin Harkema, Sint-Petruskerk, Kerkstraat 8; www.karinharkemafotografie.nl

Anne -Oane- de Vries, Singel 10; www.anne-oane-devries.nl

Galerie het Fotolokaal, Kerkstraat 19; www.hetfotolokaal.nl

Brocante schuur, Waltaweg 43; www.tsjerkwert.nl/bedrijven/de-brocante-theetuin

Lees minder

Links

Data en tijden

za 6 augustus 2022 : 10:30 - 17:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: excl. workshop van Rob Chevallier € 10.00.

Waar is het?

Diverse locaties

8765 LK TJERKWERD