KVS / Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenes - Jonathan

28 november, SPOT/Stadsschouwburg in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Steracteur Bruno Vanden Broecke maakte al verschillende malen een verpletterende indruk op de planken van onze Stadsschouwburg met zijn monologen Missie en Para. Komend seizoen brengt hij met collega-steracteur Valentijn Dhaenens een bizarre en poëtische voorstelling. Een ontmoeting met een zorgrob...

Lees meer

Steracteur Bruno Vanden Broecke maakte al verschillende malen een verpletterende indruk op de planken van onze Stadsschouwburg met zijn monologen Missie en Para. Komend seizoen brengt hij met collega-steracteur Valentijn Dhaenens een bizarre en poëtische voorstelling.

Een ontmoeting met een zorgrobot
Jonathan is de naam van een palliatieve zorgrobot die versneld op de markt werd gebracht toen zorgcentra geteisterd werden door Covid-19. Zo konden ouderen alsnog de juiste zorg toegediend krijgen zonder kans op besmetting voor het zorgpersoneel.
In Jonathan zijn we getuige van de uitvaart van Claudine, moeder, mens en geveld door corona. In de laatste dagen van haar leven is ze, verstoken van haar familie, verzorgd door haar haar toegewijde, kunstmatig intelligente verzorger. Het afscheid wordt gevormd door een af en toe bevreemdende conversatie tussen robot, mens en aanwezigen tijdens een avond vol verwondering over wat het betekent om een mens te zijn.

Vanden Broecke en Dhaenens
Vanden Broecke en Dhaenens stonden twintig jaar geleden aan de wieg van theatergezelschap SKaGeN en bespelen nu voor het eerst met zijn tweetjes het podium in een nieuwe, eigen creatie. “In één beweging toont Jonathan daar zijn volledige rijkdom: de tragedie van een eenzame mens, maar ook de unieke troef van zijn menselijkheid. (…) Even hartverscheurend als hilarisch en het beroert zowel het hoofd als het gemoed.” (De Standaard)

Lees minder

Links

Data en tijden

ma 28 november 2022 : 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 25.50
CJP : € 12.50

Waar is het?

SPOT/Stadsschouwburg
Turfsingel 86
9711 VX GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@spotgroningen.nl

€ 25,50