La nature comme le wayang / Afasie

28 mei t/m 26 juni, Kunstlievend Genootschap Pictura in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ruud Venekamp die eerder al exposeerde in het Groninger Museum . Ruuds schilderijen vormen een wereld om woordeloos te ervaren. Na zijn laatste solotentoonstelling in het Groninger Museum en het CBK Emmen, presenteert Ruud Venekamp (1957) zijn recente werk in Pictura. Zijn schilderijen vormen een w...

Lees meer

Ruud Venekamp die eerder al exposeerde in het Groninger Museum . Ruuds schilderijen vormen een wereld om woordeloos te ervaren.

Na zijn laatste solotentoonstelling in het Groninger Museum en het CBK Emmen, presenteert Ruud Venekamp (1957) zijn recente werk in Pictura.
Zijn schilderijen vormen een wereld om woordeloos te ervaren.
Als mensen willen we graag alles tot in detail verklaren. De beeldinhoud van Venekamps werk blijft echter redelijk ver bij de werkelijkheid vandaan. Hij schildert vormen, kleuren en sfeer. Deze komen samen in gelaagde en gebalanceerde composities, die toch altijd onder spanning staan: als we even wegkijken, zou het geheel zomaar in elkaar kunnen storten.
Venekamp maakt zijn schilderijen met veel aandacht, nieuwsgierigheid en precisie. De vormen op het doek zijn organisch van aard, maar representeren niet iets anders; het zijn zelf presentaties. Samen met de kleurstelling prikkelen ze de verbeelding en nodigen ze uit tot een ervaring – misschien juist omdat we ze haast niet uit kunnen leggen.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 25 juni 2022 : 13:00 - 17:00
zo 26 juni 2022 : 13:00 - 17:00

Toelichting: 6 jun geopend

Prijzen

Volwassenen : € 3.00
Kinderen : Gratis (t/m 18 jaar)

Toelichting: vrienden van Pictura gratis entree.

Waar is het?

Kunstlievend Genootschap Pictura
St. Walburgstraat 1
9712 HX GRONINGEN
050 3122953
www.picturagroningen.nl
picturagroningen@hetnet.nl

€ 3,00