Laat het los

18 juni t/m 19 juni, Diverse locaties in PINGJUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een weekend vol kunst en optredens in kunstenaarsdorp Pingjum In het weekend van 18 en 19 juni bruist Pingjum van de activiteiten.15 kunstenaars exposeren op tien verschillende locaties in en rond het dorp. Er worden creatieve workshops voor kinderen georganiseerd en er zijn muziekoptredens. Ook vi...

Lees meer

Een weekend vol kunst en optredens in kunstenaarsdorp Pingjum

In het weekend van 18 en 19 juni bruist Pingjum van de activiteiten.15 kunstenaars exposeren op tien verschillende locaties in en rond het dorp. Er worden creatieve workshops voor kinderen georganiseerd en er zijn muziekoptredens. Ook vinden de laatste uitvoeringen van het mini iepenloftspul 'Einde van een klimaatactivist' plaats en kunt u een prachtige wandeling maken langs de Kunst Kuier XL met meer dan 50 kunstwerken op 1,5 km. Er is kortom van alles te beleven en voor iedereen iets te doen.

Laat het los
Al deze activiteiten hebben een gemeenschappelijk thema: Laat het los. Het thema verwijst naar een beproefde houding voor onze omgang met het onverwachte en onvoorspelbare. Tegelijkertijd weerspiegelt het in Pingjum ook het verlangen naar een andere samenleving. Een samenleving zonder corona(maatregelen) of een waar de natuur meer ruimte krijgt. Het thema wordt door de kunstenaars op zeer verschillende wijzen ingevuld.

Muziekoptredens
Tijdens dit weekend vinden er diverse muziekoptredens plaats. Zo treedt zaterdag de Friese band Xigatze op in het tijdelijke ‘atelier’ van kunstenaar en mede-bandlid Gerben Gerbrandy. De Tigers fan Greonterp, met zanger/dichter Elmar Kuiper, treden op zondagmiddag op. Deze band beleefde zijn debuut tijdens het Greidhoekfestival 2015. De Tigers fan Greonterp maakten furore in 2016 op het Freezefestifal en Explore the North en begin 2017 op Eurosonic.
Daarnaast zijn er op zaterdag en zondag ook optredens van het Jazzcombo Pingjum en kunt u buiten op straat de klanken en muziek horen van de ‘muzikale plaaggeesten’, onderdeel van de theatervoorstelling 'Einde van een klimaatactivist'.

Voor kinderen (leeftijd 5 tot 15 jaar) is er net buiten het dorp, in theetuin Nije Trije een bijzonder programma van creatieve workshops opgezet. Timmeren, spelen in een band, voelstenen maken, kunst maken van afvalmateriaal, en nog veel meer. De workshops worden gegeven door kunstenaars en muzikanten met veel ervaring op dit gebied. De toegang is gratis en het is niet nodig om je hier vooraf voor op te geven.

Alleen voor de theatervoorstelling wordt een toegangsprijs gevraagd

Lees minder

Links

Data en tijden

za 18 juni 2022 : 11:00 - 17:00
zo 19 juni 2022 : 11:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis