Lang leve de natuur

14 augustus t/m 17 oktober, Kerk in ROTTUM GN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Natuur gevangen in 3 kunstdisciplines door Doodstilster stel Rottum – Oscar de Jong (1963, Amsterdam) en Hilde van Heuveln (1965, Drachten) exposeren met het thema ‘Lang leve de natuur’ in en naast het kerkje van Rottum. Oscar, autodidact, studeerde biologie aan de RUG en is afgestudeerd in plant...

Lees meer

Natuur gevangen in 3 kunstdisciplines door Doodstilster stel

Rottum – Oscar de Jong (1963, Amsterdam) en Hilde van Heuveln (1965, Drachten) exposeren met het thema ‘Lang leve de natuur’ in en naast het kerkje van Rottum.

Oscar, autodidact, studeerde biologie aan de RUG en is afgestudeerd in plant- en dierecologie. Zijn studierichting is terug te zien in zijn werk. Met ijzeren staven en cortenstaal maakt hij m.n. inheemse vogels; meestal fors groter dan de werkelijkheid. Met weinig materiaal probeert hij een open structuur te maken waarin de vogel en zijn karakteristieke houding toch te herkennen is. De meeste vogels staan op oude verweerde meerpalen. Cortenstaal krijgt door invloed van het weer een mooie roestkleur, maar het metaal roest niet door. De beelden kunnen dus het gehele jaar buiten staan. Naast vogels staan er ook bloemen, en Schotse hooglanders naast de kerk.

In de kerk zijn natuurfoto’s en keramiek van Hilde te bewonderen. De foto’s zijn genomen van het wad, de kwelder en de polder allen genomen in de gemeente Het Hogeland. Met de foto’s wil Hilde laten zien hoe mooi en gevarieerd dit gebied is. “Veel mensen denken dat het wad grijs en saai is, maar niets is minder waar”, aldus Hilde. De foto’s zijn allen onbewerkt, dus geen bewerking van scherpheid en kleur en dergelijk. “Het laat precies zien zoals het is.”

In de vitrinekast zijn keramische ‘wadden’beelden te zien; o.a. zeehonden, scholeksters en eenden. Van alles wat in het en op het wad te vinden is. Een favoriet onderwerp voor de keramiste, die dit jaar nog voor een internationale prijs was genomineerd met beelden van Jan-van-genten. “Het is niet de bedoeling realistische beelden te maken, maar ik wil wel graag dat de dieren herkenbaar zijn”.
.

Lees minder

Data en tijden

zaterdag 14 augustus 2021 t/m zondag 17 oktober 2021

zondag : 10:00-17:00
maandag : 10:00-17:00
dinsdag : 10:00-17:00
woensdag : 10:00-17:00
donderdag : 10:00-17:00
vrijdag : 10:00-17:00
zaterdag : 10:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kerk
Kloosterweg 13
9998 XD ROTTUM GN

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader