Langs Kerk en Pad

9 juli, Speeltuin in DEN HAM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Vereniging tot Plaatselijk Nut Den Ham en Fransum organissert eenmalig een unieke wandeltocht over de historische kerkenpaden door de weilanden van het Nationaal landschap Middag-Humsterland. Deze wandeltocht ‘Langs Kerk en Pad’ wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van ...

Lees meer

De Vereniging tot Plaatselijk Nut Den Ham en Fransum organissert eenmalig een unieke wandeltocht over de historische kerkenpaden door de weilanden van het Nationaal landschap Middag-Humsterland.

Deze wandeltocht ‘Langs Kerk en Pad’ wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Vereniging, die is opgericht in 1871. Omdat er van oorsprong flink wat kerkenpaden rondom Den Ham en Fransum liggen, kunnen drie verschillende routes worden uitgezet van ongeveer 3, 6 en 9 kilometer lengte. De deelnemers hebben op de 9 juli de keuze om één, twee of zelfs alle drie de routes te lopen.

Langs Kerk en Pad wordt georganiseerd ter gelegenheid van 150 jaar Plaatselijk Nut Den Ham – Fransum en deze vereniging heeft alle landeigenaren bereid gevonden hun percelen voor één dag open te stellen voor deze bijzondere belevenis. De toen vaak met stenen verharde paden werden tot zo’n vijftig jaar geleden gebruikt om te voet snel bij de kerk te kunnen komen, naar school te gaan en voor boodschappen in het dorp. Tegenwoordig zijn de paden bijna niet meer in het landschap te vinden. Met behulp van historische kaarten en tijdelijke wandelbruggen over sloten zullen de wandelaars in 2022 de oude routes kunnen (her-)beleven. De tocht wordt georganiseerd in samenwerking met de Wandelstichting Aduard en de KNWB.

Het Nationaal landschap Middag-Humsterland is één van de oudste cultuurlandschappen van Europa, waarbij Fransum midden in Middag ligt en Den Ham op de grens van Middag en Humsterland. De wandeltocht Langs Kerk en Pad biedt de gelegenheid de natuur en cultuur van dit unieke landschap op een bijzondere wijze beter te leren kennen. Routebeschrijvingen zullen de wandelaars wijzen op bijzondere, historische details in het landschap. Tijdens de wandeltocht kunnen de deelnemers genieten van de openluchtexpositie Thuiskomen met De Ploeg van door inwoners vervaardigde schilderijen gebaseerd op de stijl van H.N. Werkman.

Inschrijven voor de wandeltocht kan via https://www.wandel.nl/evenementen/langskerkenpad/.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 9 juli 2022 : 10:00 - 16:00

Toelichting: starten kan tot 14.00 uur

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00
Kinderen : Gratis (t/m 0 jaar) Gratis (t/m 0 jaar)
Kinderen : € 5.00 (1 t/m 12 jaar ) € 5.00 (1 t/m 12 jaar )

Voorverkoop: https://mijnwandel.nl/Events/QuickSignup/Index?lastPage=Details&TypeLabel=Evenement&EventId=EV006539.

Waar is het?

Speeltuin
Sietse Veldstraweg 4038
9833 PA DEN HAM