Laura Fygi - Jazz it up

16 oktober, Het Podium in HOOGEVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

JAZZ IT UP Nieuw in Het Podium: Jazz It Up! Neem plaats in onze grote zaal, die speciaal voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot gezellig jazzcafé. Geniet iedere maand op zondagmiddag van een heerlijk jazzprogramma door gerenommeerde Nederlandse jazzartiesten. Of je nu helemaal thuis bent in de w...

Lees meer

JAZZ IT UP

Nieuw in Het Podium: Jazz It Up! Neem plaats in onze grote zaal, die speciaal voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot gezellig jazzcafé.

Geniet iedere maand op zondagmiddag van een heerlijk jazzprogramma door gerenommeerde Nederlandse jazzartiesten. Of je nu helemaal thuis bent in de wereld van swing, bebop, ragtime, dixieland of één van de vele andere jazzstijlen, of nog maar net om de hoek kijkt: kom lekker langs en Jazz It Up!

We trappen Jazz It Up af met niemand minder dan jazzdiva Laura Fygi. Zet ook de volgende data alvast in je agenda, het programma volgt binnenkort: 20 november, 11 december, 15 januari, 12 februari en 12 maart.

LAURA FYGI
In Nederland kennen we Laura als de vrouw die opgroeide in Uruguay als dochter van een Egyptische buikzangeres. In het Verre Oosten staat ze bekend als geëmancipeerde westerse dame, een voorbeeld voor velen. Eén ding staat vast: overal waar ze komt vormt Laura Fygi een exotische verschijning.

Haar carrière omvat maar liefst 30 jaar en 17 albums. Na haar dancehits met meidengroep Centerfold in de jaren ’80, bewandelde ze vele wegen. Geen genre is haar vreemd: jazz, latin, chansons. Laura werkte samen met grootheden als Toots Thielemans, Michel Legrand en Michael Franks. Ze woon een Edison en ontving meerdere gouden en platina platen.

In Azië is Laura ontzettend succesvol. Als Nederlandse zangeres wist ze zelfs de Chinese markt te veroveren, een unieke prestatie! Ze speelde de hoofdrol in haar favoriete musical Victor/Victoria in Singapore. In Azië kent iedereen evergreens als When I fall in love, Moon River en What a wonderful world dankzij haar album Laura Goes East. Ook nam ze een duet op met de Chinese beroemdheid Li Quan.

Laura Fygi mag trots zijn op wat ze heeft bereikt, maar ze laat in Het Podium horen dat ze nog lang niet klaar is. Haar stem en voorkomen houden hun onveranderlijke klasse. Omfloerst, met de fantastische dictie en timing van Peggy Lee en de intimiteit van Julie London. Deze jazzdiva is nog lang niet uitgezongen!

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 16 oktober 2022 : vanaf 15:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 15.00 € 15.00

Waar is het?

Het Podium
Schutstraat 43
7907 CA HOOGEVEEN
0528 275355
www.hetpodium.nl
info@hetpodium.nl

€ 15,00