Lavinia Meijer en Nadia Sirota - Shaping the future

8 oktober, Lutherse Kerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Sterharpiste Lavinia Meijer en de New Yorkse altvioliste, radiomaker en curator Nadia Sirota nemen je mee op een reis langs bijzondere muziek, verhalen en anekdotes van componisten die gezichtsbepalend zijn voor de hedendaagse klassieke muziek. De locatie is bijzonder: de mooie en intieme Lutherse K...

Lees meer

Sterharpiste Lavinia Meijer en de New Yorkse altvioliste, radiomaker en curator Nadia Sirota nemen je mee op een reis langs bijzondere muziek, verhalen en anekdotes van componisten die gezichtsbepalend zijn voor de hedendaagse klassieke muziek. De locatie is bijzonder: de mooie en intieme Lutherse Kerk.

Meijer zet na samenwerkingen met Ólafur Arnalds, Philip Glass en Iggy Pop haar niet aflatende zoektocht naar nieuwe muziek en partnerships voort. Nadia Sirota is lid van het sextet yMusic en sinds 2018 muziekprogrammeur van de New York Philharmonic Orchestra. Ze bracht muziek in première van hedendaagse componisten als Nico Muhly, Bryce Dessner en David Lang en werkte mee aan opnames van bands als Grizzly Bear en Arcade Fire. Daarnaast geniet Sirota bekendheid als radiomaker. Voor haar serie podcasts Meet the Composer kreeg ze in 2015 de Peabody Award. Een betere ambassadeur voor de muziek van nu is nauwelijks denkbaar.

Muziek van onder anderen Nico Muhly en Philip Glass
Tijdens Shaping the future hoor je muziek van onder anderen Nico Muhly, Philip Glass – wiens muziek als een rode draad door de carrière van Meijer loopt – een speciaal voor Meijer en Sirota geschreven stuk van Ellis Ludwig-Leone en een bewerking die Ellen Reid maakte van een gedeelte uit haar met de Pulitzer Price bekroonde operadebuut p r i s m (2019).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 8 oktober 2022 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 22.50
Kinderen : € 12.50

Waar is het?

Lutherse Kerk
Haddingestraat 23
9711 KC GRONINGEN
050 3120376

€ 22,50