Lectio Divina over het bijbelboek Jona

10 oktober, Titus Brandsmahuis in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Nogal wat mensen vinden het zelfstandig lezen van de Bijbel lastig. Ze ervaren de Bijbel als moeilijk en ontoegankelijk. Nou bestaat er een manier van Bijbel lezen waardoor die ontoegankelijkheid sterk af kan nemen en het lezen veel meer een persoonlijke ervaring kan worden: de Lectio Divina (“godde...

Lees meer

Nogal wat mensen vinden het zelfstandig lezen van de Bijbel lastig. Ze ervaren de Bijbel als moeilijk en ontoegankelijk. Nou bestaat er een manier van Bijbel lezen waardoor die ontoegankelijkheid sterk af kan nemen en het lezen veel meer een persoonlijke ervaring kan worden: de Lectio Divina (“goddelijke lezen”).


De methode werd in de Middeleeuwen ontwikkeld in de kloosters en is tot op de dag van vandaag dagelijkse praktijk binnen de verschillende kloostergemeenschappen. Lectio Divina houdt het midden tussen bidden en lezen. Het is een eenvoudig toepasbare techniek om te leren luisteren naar God en te horen wat Hij jou persoonlijk door een bijbeltekst wil zeggen. Verder leer je om daarna tot een persoonlijk antwoord te komen.
Er is geen speciale voorkennis vereist, alleen een beetje geloof. We gaan aan de slag met het bijbelboek Jona, bekend van de walvis. Het is een goed boek om mee te oefenen: een mooi verhaal en niet te lang.

Lees minder

Data en tijden

ma 10 oktober 2022 : 19:30 - 21:30

Prijzen

Volwassenen : € 3.00

Toelichting: incl. koffie/thee.

Waar is het?

Titus Brandsmahuis
Bonifatiusplein 21a
8911 JT LEEUWARDEN

€ 3,00