Lenny Kuhr

26 september, Roodehaan eten & drinken in WESTEREMDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lenny Kuhr bij Roodehaan live in Westeremden Helena Hubertina Johanna Kuhr wordt geboren in Eindhoven op 22 februari 1950. Reeds op jonge leeftijd krijgt ze een gitaar voor haar verjaardag en begint ze met het zingen van volksliedjes. Ze treedt regelmatig op met de Poolse zang- en dansgroep Cracovi...

Lees meer

Lenny Kuhr bij Roodehaan live in Westeremden

Helena Hubertina Johanna Kuhr wordt geboren in Eindhoven op 22 februari 1950. Reeds op jonge leeftijd krijgt ze een gitaar voor haar verjaardag en begint ze met het zingen van volksliedjes. Ze treedt regelmatig op met de Poolse zang- en dansgroep Cracovia.
Lenny wint in 1967 het Cabaret der Onbekenden in Eindhoven en zegt haar baantje als platenverkoopster op om zich volledig aan de muziek te wijden. Later dat jaar maakt zij in het Vara-programma Nieuwe Liedjes haar debuut op de televisie.
Lenny Kuhr wint 1969 in Madrid (samen met drie anderen) het Eurovisie Songfestival met het door haarzelf gecomponeerde De Troubadour. De tekst is van de hand van David Hartsema. Kuhr wordt begeleid door arrangeur, componist, gitarist en (latere) platenproducent Piet Souer. De zangeres krijgt een Zilveren Harp.
In de periode na het Songfestival is Lenny Kuhr uiterst succesvol in Frankrijk. Ze maakt haar opwachting in de show van acteur en zanger George Brassens. Daarnaast heeft Kuhr een nummer 1-notering met de single Jesus Christo (1972). In de vroege jaren zeventig zingt de Nederlandse zangeres meer chansons. Later volgen Nederlandstalige- en Engelstalige nummers. Tegen het eind van de jaren zeventig komt Kuhr in contact met tekstschrijver Herman-Pieter de Boer.
In 1980 bereikt Lenny Kuhr een nieuw hoogtepunt in haar carrière in Nederland met de single Visite. Hierop zingen Les Poppys mee, die in 1971 bekend werden met Non, Non, Rien N'a Changé. Na het succes van Visite verschijnen in de jaren tachtig diverse single en albums van Kuhr, die de hit echter niet weten te evenaren. Na 1986 wordt het wat stiller rond de zangeres.
In 1993 raakt Lenny haar stem kwijt. Het ziet er naar uit dat het wellicht permanent zal zijn. De zangeres is geen zangeres meer. Maar wie is ze dan nog wel? Deze vraag is de start van haar spirituele zoektocht die ze in de albums, die ze nadat na een jaar zwijgen haar stem heel zwak terugkwam weer zal maken, beschrijft.
Poëzie speelt een belangrijke rol in Lenny's leven. De laatste jaren is ze een aantal malen gevraagd gedichten op muziek te zetten. Ze maakte liedjes op teksten van Lorca, Engelman en Neeltje Maria Min. Ook maakte ze haar Psalm 23 voor het project De Bijbeltapes.
Na dertig albums verschijnt Lenny's eerste boek Gekust door de eeuwigheid. In 1993, na haar stemverlies begon ze wat zich in haar afspeelde op te schrijven. Uiteindelijk werd dit met de hulp van haar vriend, de filosoof en schrijver Hein Stufkens, een boek.
Op 29 maart 2019, exact vijftig jaar na haar overwinning op het Eurovisie Songfestival in Madrid in 1969, brengt Lenny, opnieuw na een geslaagde crowdfunding, haar nieuwste album Het lied gaat door uit voorafgegaan door de single Liefste. Met het gelijknamige programma trekt ze samen met haar muzikanten Mischa en Reinier door het land. In December 2019 spelen ze een uitverkochte Ziggo Dome plat met De Troubadour tijdens Het Grote Songfestivalfeest.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 26 september 2021 : 15:00 - 17:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 19.50 € 19.50

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Roodehaan eten & drinken
Kosterijweg 10A
9922 PK WESTEREMDEN
0595-785330
www.roodehaan.com
info@roodehaan.com

€ 19,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader