Leo van Doeselaar - Himmelhoch

3 december, Martinikerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Organist Leo van Doeselaar geeft het 18e concert in de serie van 25 concerten, waarin hij samen met collega Erwin Wiersinga alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach in de Martinikerk ten gehore brengt. Het thema van dit concert is ‘Himmelhoch’. ‘Himmelhoch jauchzend, zu Tode betrübt’ is een uitd...

Lees meer

Organist Leo van Doeselaar geeft het 18e concert in de serie van 25 concerten, waarin hij samen met collega Erwin Wiersinga alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach in de Martinikerk ten gehore brengt. Het thema van dit concert is ‘Himmelhoch’.

‘Himmelhoch jauchzend, zu Tode betrübt’ is een uitdrukking in het Duits, die zelfs in onze taal een plaatsje gevonden heeft. We weten niet of deze uitdrukking op de persoonlijkheid van Johann Sebastian Bach betrekking had, maar Bach kon in ieder geval als geen ander alle schakeringen en nuances in het gevoelsleven van een mens in muziek omzetten.

De titel ‘Himmelhoch’ heeft hier ook betrekking op het kerstlied 'Vom Himmel hoch, da komm ich her' dat Bach meerdere keren bewerkt heeft en in 1747 als bouwsteen genomen heeft voor een indrukwekkende reeks van vijf canons.

Op 3 december gaat het van gevoelig, intiem tot uitbundig, stoer, fijnzinnig tot zelfs bijna cerebraal in het grote slotwerk van deze Bach-avond.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 3 december 2022 : 20:00 - 21:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 12.50 € 10.00

Voorverkoop: https://erfgoedpartners.podiumnederland.nl/mtTicket/performance/10115427?stlt=egp.

Waar is het?

Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG GRONINGEN
050 3111277
www.martinikerk.nl
info@martinikerk.nl