Letterdoeken 'van A tot Z'

28 mei t/m 2 oktober, Museum Warten in WARTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de wisselexpositieruimte van museumgebouw it Earmhûs wordt dit seizoen de tentoonstelling ‘van A tot Z’ ingericht en laat een grote verscheidenheid aan letterdoeken zien. De oudste merklap die in Nederland bewaard is gebleven dateert uit 1608, de oudste letterlap die in it Earmhûs te zien zal z...

Lees meer

In de wisselexpositieruimte van museumgebouw it Earmhûs wordt dit seizoen de tentoonstelling ‘van A tot Z’ ingericht en laat een grote verscheidenheid aan letterdoeken zien.

De oudste merklap die in Nederland bewaard is gebleven dateert uit 1608, de oudste letterlap die in it Earmhûs te zien zal zijn is uit 1762. We laten niet alleen oude doeken zien, maar ook vrij recent geborduurde exemplaren. Vroeger had het borduren van de letterdoek een praktische betekenis en werden ze al door meisjes op de lagere school vanaf 8 of 9 jarige leeftijd gemaakt, om later b.v. initialen op linnengoed te kunnen borduren.

Tegenwoordig is het borduren van zo’n lap meer een hobby. Op deze manier ontstaan er lappen met een nostalgische aard, soms verhalend maar meestal toepasselijk voor de familie van de maakster of voor diegene die de lap cadeau krijgt.

De expositie van ‘A tot Z’ is te bezichtigen van zaterdag 27 mei t/m zondag 25 september 2022 op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Buiten deze tijden zijn we voor groepen op afspraak geopend.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 4 juni 2022 : 13:30 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : Gratis (t/m 3 jaar)
Kinderen : € 1.50 (4 t/m 12 jaar )

Toelichting: groepen vanaf 8 pers. 3,50 euro.

Waar is het?

Museum Warten
Hellingpaed 3-7 en 9
9003 MT WARTEN
058 2552546