Letzte Bitte

24 oktober, Redbadtsjerke in JORWERT

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zestien Wad o.l.v. Wim van Herk zingt in Hollum en Jorwert koormuziek uit Laat-Romantiek van Brahms, Dvorak, Diepenbrock en Sjostakovitsj. Landelijk kamerkoor Zestien Wad o.l.v. dirigent Wim van Herk geeft op 23 en 24 oktober 2021 op Ameland en in Jorwert een concert met koormuziek van componisten ...

Lees meer

Zestien Wad o.l.v. Wim van Herk zingt in Hollum en Jorwert koormuziek uit Laat-Romantiek van Brahms, Dvorak, Diepenbrock en Sjostakovitsj.

Landelijk kamerkoor Zestien Wad o.l.v. dirigent Wim van Herk geeft op 23 en 24 oktober 2021 op Ameland en in Jorwert een concert met koormuziek van componisten uit de Laat-Romantiek. Het koor doet hiermee voor het eerst dit Waddeneiland aan.
Het programma bevat een keur aan prachtige koormuziek uit de 19e en begin 20e eeuw van componisten als Brahms, Dvorak, Reger, Wolf, Diepenbrock, Röntgen en Sjostakovitsj,

Zestien Wad is opgericht in 2001 op Vlieland. Het koor bestaat uit ervaren amateurzangers uit heel Nederland. Jaarlijks voert het koor één of twee programma’s uit, niet meer op Vlieland maar inmiddels overal in Nederland, met nog steeds een voorkeur voor de Waddenregio. Zo zong het koor in 2019 op Schiermonnikoog en in Noord-Groningen. Met regelmaat verzorgt het koor speciale en sfeervolle kerstconcerten, o.a. in Haarlem en de Hoekse Waard.
Aanleiding voor de naam van het koor was het eerste programma dat door zestien zangers werd uitgevoerd op het ‘Wad’-deneiland Vlieland. Sindsdien werd het gekozen programma leidraad voor de bezetting, maar bleef de naam gelijk. Zo voerde het koor de Johannes Passion en de Hohe Messe uit op Vlieland met 28 zangers en instrumentalisten.
Zestien Wad heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een veelzijdig ensemble. Naast het klassieke a capella repertoire uit de 19e en 20e eeuw (zoals het huidige programma), waagde het koor zich meermalen en met succes aan lichte muziek zoals Jazz standards en arrangementen van popnummers. Hierbij werd het koor begeleid door een Jazz trio. In 2015 maakte het koor een concertreis naar Marokko.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 24 oktober 2021 : 15:30 - 17:30

Prijzen

Volwassenen : € 15.00
CJP : € 7.50

Toelichting: contant of pinnen aan de zaal.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Redbadtsjerke
Sluytermanwei 4
9023 AB JORWERT
058 2519992
www.kerk.jorwert.nl

€ 15,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader