Levende Beelden

15 juli, Borg Verhildersum in LEENS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Nieuwsgierig naar de kunst van Levende Beelden? Leer de fijne kneepjes van het levend standbeeld en werk toe naar een optreden in de workshop bij Museum Borg Verhildersum. Verhildersum heeft een grote collectie 19de eeuwse kostuums. Jaarlijks is een deel daarvan te zien in een thema-tentoonstelling...

Lees meer

Nieuwsgierig naar de kunst van Levende Beelden? Leer de fijne kneepjes van het levend standbeeld en werk toe naar een optreden in de workshop bij Museum Borg Verhildersum.

Verhildersum heeft een grote collectie 19de eeuwse kostuums. Jaarlijks is een deel daarvan te zien in een thema-tentoonstelling. Verder worden deze kwetsbare stukken bewaard in een klimaatgereguleerde ruimte, zodat de kostuums voor de toekomst bewaard blijven. Een aantal van de kostuums is professioneel nagemaakt en deze kostuums worden bij speciale gelegenheden bij Museum Borg Verhildersum gedragen. Prachtige jurken, hoeden en ook chique mannenpakken zijn al in de ‘namaak-collectie’ opgenomen.

In de workshop draagt u zelf een van deze kostuums, leert u schminken en oefent u een kleine act die helemaal afgestemd is op het 19de eeuwse borgleven. Voor bezoekers van de borg zal uw optreden net zo onvergetelijk zijn als voor uzelf!

Vakvrouw Eveline Beuman van Living Sculptures begeleidt deze dag. Zij heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de wereld van stilstaan en performen. Zij was vanaf het begin nauw betrokken bij het World Living Statues, onder andere enkele jaren als artistiek adviseur en jurylid.

De gratis workshop duurt van 10.30 tot 16.00 in Museum Borg Verhildersum.

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Wees er snel bij!

Aanmelden kan via info@verhildersum.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 15 juli 2022 : 10:30 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Borg Verhildersum
Wierde 40
9965 TB LEENS
0595 571430
www.verhildersum.nl

gratis