Levina Pors

23 mei, Hippolytuskerk in MIDDELSTUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Carillonconcert; klassiek. Melodieën uit de tijd dat het Hemonycarillon(1662) is gegoten, uit het 'Thysius luitboek' met veel repertoire uit het begin van de Gouden Eeuw, in die tijd populaire muziek. Veel muziek uit dit luitboek zal geklonken hebben van de Hemonycarillons. Een mooie keuze van de b...

Lees meer

Carillonconcert; klassiek.

Melodieën uit de tijd dat het Hemonycarillon(1662) is gegoten, uit het 'Thysius luitboek' met veel repertoire uit het begin van de Gouden Eeuw, in die tijd populaire muziek. Veel muziek uit dit luitboek zal geklonken hebben van de Hemonycarillons. Een mooie keuze van de beiaardier, het Hemonycarillon van de Hippolytuskerk te Middelstum is zeer goed bewaard gebleven, nooit herstemd, de muziek uit het luitboek zal net zo klinken als in de 17e eeuw. Het programma wordt afgewisseld met populaire, naar stijl en tijd van herkomst, lente- en Pinkstermuziek.

Levina Pors studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Arie Abbenes en Todd Fair. Zij is stadsbeiaardier van Leiden, beiaardier van Bussum en zij bespeelt de museumbeiaard van Heiligerlee. Verder is zij uitgever van bladmuziek en automatische muziek ofwel 'versteken' voor beiaard.

Live bespelingen/concerten op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. De toren blijft voorlopig gesloten. Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie

Als de regels het toelaten zullen we bij dit 1e concert van de zomerreeks weer stoelen in het Asingapark zetten en de toehoorders een koffie met koek aanbieden.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 23 mei 2021 : 16:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: collectebus voor de kosten.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Hippolytuskerk
Concordiaplein 1
9991 BB MIDDELSTUM

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader