Lichter dan ik

16 oktober, Schouwburg Ogterop in MEPPEL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Toneel door Esther Scheldwacht, Kees Hulst, Thomas Cammaert e.a. Twee jaar geleden kreeg ‘De tolk van Java’ een uitstekende ontvangst door pers en publiek. Dezelfde makers brengen nu opnieuw een voorstelling waarin een onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale overheersing centraal staat. ‘Li...

Lees meer

Toneel door Esther Scheldwacht, Kees Hulst, Thomas Cammaert e.a.

Twee jaar geleden kreeg ‘De tolk van Java’ een uitstekende ontvangst door pers en publiek. Dezelfde makers brengen nu opnieuw een voorstelling waarin een onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale overheersing centraal staat. ‘Lichter dan ik’ werpt vanuit het perspectief van de vrouw een blik op de strijd die vele Indonesische vrouwen in die periode hebben gestreden.

De roman van Dido Michielsen, door Esther Schildwacht naar het toneel vertaald, vertelt het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw die de standenmaatschappij van Indonesië wil ontvluchten en haar eigen pad kiest. Als zij vervolgens als njai – huishoudster en minnares van een Hollander – een dochter op de wereld zet, blijkt de vader hun relatie noch de dochter te willen erkennen.

Noodgedwongen geeft zij haar moederrol op om een betere toekomst te bieden aan haar dochter, die door haar gemengde bloed en daardoor ook lichtere huidskleur de kans heeft meer status te verwerven. Deze onvrijwillige, ingrijpende keuze zal haar de rest van haar leven achtervolgen.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 16 oktober 2021 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 29.00

Toelichting: incl. drankje.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Schouwburg Ogterop
Zuideinde 70
7941 GK MEPPEL
0522 254242
www.schouwburgogterop.nl
info@schouwburgogterop.nl

€ 29,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader