Liereliet

14 oktober t/m 16 oktober, Diverse locaties in WORKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Liereliet Workum organiseert jaarlijks een festival van maritieme muziek, het Internationaal Festival van Maritieme Muziek in Workum. Hierbij staan shanty's en liederen over de zee en de zeevaart centraal. Shanty's zijn werkliederen die vroeger in de tijd van de grote zeilvaart aan boord gezongen ...

Lees meer

Liereliet Workum organiseert jaarlijks een festival van maritieme muziek, het Internationaal Festival van Maritieme Muziek in Workum.

Hierbij staan shanty's en liederen over de zee en de zeevaart centraal. Shanty's zijn werkliederen die vroeger in de tijd van de grote zeilvaart aan boord gezongen werden om bepaalde werkzaamheden te verlichten en/of in een bepaald tempo te verrichten.

Het festival is in tijd gekoppeld aan de start van de “Strontrace”, “Beurtveer” en “Visserijdagen” te Workum, maar staat als organisatie los van deze activiteiten. Dit meerdaagse festival is altijd in het eerste weekend van de Noordelijke herfstvakantie.

Het is een festival met:

- Shanties in de meest oorspronkelijke vorm, shanties gezongen door een voorzanger(es) of shantyman waarbij het "werkvolk" (in dit geval het publiek) de refreinen zingt.
- Uitleg en achtergrond informatie omtrent oorsprong en gebruik van de werkliederen aan boord van grote zeilschepen.
- Zangers, zangeressen en muzikanten die een grote verbondenheid met de zee hebben door hun werk of vroegere werk of door onderzoek en veldwerk wat zij hebben gedaan op dit gebied om hun cultureel erfgoed weer boven te halen en te bewaren.
- Een brede selectie aan verschijningsvormen van deze liederen.
- Oorspronkelijke en nieuw geschreven shanties en zeeliederen in de eigen taal en/of streektaal.
- Een zeer sterk internationaal karakter van zowel de deelnemers als publiek.

Zie voor het volledige programma de website.

Lees minder

Links

Waar is het?

Diverse locaties

8711 CL WORKUM