Lillian

25 september, Fletcher Hotel De Zon in OOSTERWOLDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op zaterdag 25 september vertoont Filmwerf, een onderdeel van Stichting Kunstwerf, de film 'Lillian' van Andreas Horvath. In zijn speelfilmdebuut laat de documentairemaker via een voettocht van New York naar Siberië een ander, desolaat Amerika zien. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal...

Lees meer

Op zaterdag 25 september vertoont Filmwerf, een onderdeel van Stichting Kunstwerf, de film 'Lillian' van Andreas Horvath.

In zijn speelfilmdebuut laat de documentairemaker via een voettocht van New York naar Siberië een ander, desolaat Amerika zien.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Lillian Alling, een Oost-Europese immigrante in New York die in 1926 besloot terug te gaan naar Rusland. Te voet. Dwars door de VS en Canada richting de Beringstraat. Of ze haar einddoel ooit gehaald heeft, is niet bekend.

Andreas Horvath verplaatste dit relaas naar het heden en laat zien hoe een soortgelijke voettocht zou kunnen gaan.

Lillian, in de film gespeeld door debutante Patrycja Planik, is een immigrante van wie haar werkvisum is verlopen. Bij het zoeken naar een nieuwe baan wordt haar gezegd terug te keren naar haar vaderland. Geen gemakkelijke opgave gezien haar gebrek aan financiële middelen. Lillian besluit haar reis naar huis te voet af te leggen.

In een klassieke roadmovie dient de reis meestal als metafoor voor de ontwikkeling die het personage doormaakt. In Lillian wordt echter vrijwel niks duidelijk over de motivatie of de achtergrond van het personage. Lillian blijft een waar mysterie, een ontheemde vrouw die een voor haar totaal vreemd land doorkruist.

Alleen online te reserveren en te betalen via www.kunstwerf.com.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 25 september 2021 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 7.00
CJP : € 5.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Fletcher Hotel De Zon
Stationsstraat 1
8431 ET OOSTERWOLDE
www.fletcherhoteldezon.nl
info@fletcherhoteldezon.nl

€ 7,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader