Lina_Raül Refree

25 november, SPOT/De Oosterpoort in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lina_Raül Refree was een van de smaakmakers van Eurosonic Noorderslag 2020. Producer Raül Refree zorgt voor donkere soundscapes, fadozangeres Lina zingt er bloedstollend mooi overheen. Het resultaat: een totaal nieuwe variant van de meeslepende Portugese blues. Toen Raül Refree Lina hoorde zingen i...

Lees meer

Lina_Raül Refree was een van de smaakmakers van Eurosonic Noorderslag 2020. Producer Raül Refree zorgt voor donkere soundscapes, fadozangeres Lina zingt er bloedstollend mooi overheen. Het resultaat: een totaal nieuwe variant van de meeslepende Portugese blues.

Toen Raül Refree Lina hoorde zingen in de befaamde Clube de Fado in Lissabon werd hij totaal van zijn stuk gebracht door haar krachtige stem. Een dag later zat het duo in een opnamestudio, omringd door vintage synthesizers – Moogs, Arps, Oberheims en Rolands – en een piano. Het bleek het begin van een prachtige samenwerking, waarin werd besloten om het repertoire van de grootste fadozangeres aller tijden, Amália Rodrigues, op geheel nieuwe wijze te arrangeren.

Want ja, Lina_Raül Refree brengt weliswaar fado, maar brengt de muziek op een totaal andere manier. In plaats van begeleiding op akoestische of Portugese gitaar, wordt de stem van Lina op smaakvolle manier begeleid door intense soundscapes en inventief pianospel van Raül Refree. Wie wil weten hoe dat klinkt: check het in 2020 verschenen debuutalbum.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 25 november 2022 : 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 17.50

Waar is het?

SPOT/De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@opsb.groningen.nl

€ 17,50