Linen Yn Lân

24 juni t/m 1 oktober in Heechsicht in INDIJK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Landart project en zomerexpositie LINEN YN LÂN. Geïnspireerd op het schilderij Victory Boogie Woogie van Mondriaan, is een "dynamisch" schilderij in het grasland te zien.

De hedendaagse kunstenaar Gerrit Terpstra heeft in samenwerking met Yolanda van Dongen een lijnenpatroon in een grasland ontworpen en uitgevoerd. Daar waar Victory Boogie Woogie het stratenplan en de dynamiek van NY weergeeft, weerspiegelt LINEN YN LÂN HET "sleatenplan" van Fryslân.

Sloten in strakke lijnen zijn uitgegraven met vlakken van verschillende beplanting en textuur en gekleurde bruggen geven een dynamisch geheel. U kunt het schilderij van bovenaf bekijken of erdoor heen lopen. En de dynamiek ervaren. Want cultuur en natuur gaan in dialoog. Elk seizoen neemt een andere gedaante aan.

Beelden van ferrocement en cortenstaal staan in de tuin.

In de galerie binnen is werk te zien waar kleur en lijnenpatronen domineren. Kunstwerken van glas, speelse objecten van staal en landschapschilderingen van olieverf en abstracte stadsbeelden in gouache.

Opening van de zomerexpositie vindt plaats op zondag 2 april om 14.00 uur. Dan kunt u het werk werk bewonderen onder het genot van een drankje en een hapje. Bij mooi weer kunt u met het skûtsje De Verwisseling een stukje varen.

Data en tijden

zaterdag 24 juni 2017 t/m zondag 1 oktober 2017

zondag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00
zo 25 juni 2017 : 13:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis
Kinderen : Gratis
65 plus : Gratis
CJP : Gratis

Waar is het?

Heechsicht
Nummer 2
8553 MP INDIJK