Live@TripsRhythm: Fat Harry & the Fuzzy Licks

30 september in Dorpshuis Nooitgedacht in TRIPSCOMPAGNIE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

“Contemporary Blues” is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam. Soms klinkt er funk of harde soul om uiteindelijk weer terug te keren bij de old school blues.

Geïnspireerd door innovatieve blues muzikanten zoals Lucky Peterson, Joe Louis Walker en Chris Cain heeft Fat Harry and the Fuzzy Licks een unieke stijl ontwikkeld, dat niet vaak wordt gespeeld aan deze kant van de oceaan. Low-down dirty shuffles en langzame blues worden gemakkelijk afgewisseld met een mix van andere stijlen uit de Afro-Amerikaanse muzikale erfgoed, zoals soul, funk en gospel.

Meervoudig grammy award winnaar Joe Louis Walker (Harold’s grootste voorbeeld) coverde hun song “Send you back” op zijn album “Between A Rock & the Blues” en koos de band om hem te begeleiden bij Europese optredens. Ook zijn Fat Harry & The Fuzzy Licks band de vaste Europese begeleidingsband van een andere zwaargewicht in de blues: Preston Shannon, “The King Of Beale Street”. Hierbij soms aangevuld met de amerikaanse baslegende Henry Oden en een blazerssectie.

Op de laatste cd van Fat Harry & the Fuzzy Licks, “Hard Lovin’ Man” laat Fat Harry horen dat hij alle stijlen van de blues tot in de puntjes beheerst. Op maar liefst acht nummers wordt de band muzikaal ondersteund door Henry Oden en op twee songs is Preston Shannon te horen met nummers die een eerbetoon zijn aan Albert King.

Net als het album “Pentatonic Pleasure” staat ook dit album vol van diversiteit.

Andere namen waar Fat Harry en/of The Fuzzy Licks hebben samengewerkt zijn o.a.; Tail Dragger, John Primer, Sax Gordon Beadle, Craig Horton en Melvia Chick Rodgers.

Fat Harry & Jan de Ligt zijn genomineerd voor Dutch Blues Awards 2014 in de categorieen gitarist en saxofonist.

Fat Harry & the Fuzzy Licks staat voor kwaliteit en muzikale gedrevenheid om muziek neer te zetten waar liefde en plezier in de blues van afstraalt!

Links

www.dorpshuisnooitgedacht.com/trips-rhythm

Data en tijden

za 30 september 2017 : vanaf 21:45

Prijzen

Volwassen : € 8.00
Kinderen : € 8.00
65 plus : € 8.00
CJP : € 8.00

Toelichting: leden € 6.50 (op vertoon van ledenpas).

Waar is het?

Dorpshuis Nooitgedacht
Nieuweweg 1A
9633 TD TRIPSCOMPAGNIE

€ 8,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen