Liza Ferschtman & Enrico Pace

18 mei, d'Rentmeester in VALTHERMOND

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Viool en piano; klassiek. Op het programma staat de sonate nr.6 Op.30 nr.1 van Ludwig van Beethoven opgedragen aan Alexander I van Rusland, de zinderende, op jazz en blues geïnspireerde, vioolsonate van Maurice Ravel gevolgd door acht bewerkingen van Dmitri Tsyganov voor viool en piano uit de prel...

Lees meer

Viool en piano; klassiek.

Op het programma staat de sonate nr.6 Op.30 nr.1 van Ludwig van Beethoven opgedragen aan Alexander I van Rusland, de zinderende, op jazz en blues geïnspireerde, vioolsonate van Maurice Ravel gevolgd door acht bewerkingen van Dmitri Tsyganov voor viool en piano uit de preludes op 34 van Dimitri Shostakovich en tot slot de vioolsonate nr.3 van George Unescu opgedragen aan violist Franz Kneisel. Deze sonate behoort tot een van Enescu's meest populaire en meest gerespecteerde werken.

Violiste Liza Ferschtman wordt beschouwd als één van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. De Nederlandse Muziekprijs (de hoogste onderscheiding voor Nederlandse musici) die zij in 2006 ontving, onderstreept haar rol in het muziekleven in binnen- en buitenland. Zij heeft opgetreden met wereldberoemde orkesten, dirigenten en collega-musici. Kortom, een ster van wereldformaat.

Enrico Pace is geboren in Rimini, Italië. Hij studeerde piano bij Franco Scala en hield zich daarnaast bezig met orkestdirectie en compositie. In 1987 won hij de eerste prijs in Stresa tijdens het internationale Yamaha-concours en in 1989 won hij het Tweede Internationale Franz Liszt Pianoconcours. Sindsdien ligt de wereld aan zijn voeten. Hij werkt met vele beroemde orkesten, dirigenten en solisten. Ook werkte hij met het Noord Nederlands Orkest.

Tijdens dit laatste concert van onze serie volgt na afloop een prijsuitreiking door de uitvoerende musici aan drie jonge componisten die het afgelopen jaar een compositie (freestyle voor internationale wedstrijdpaarden) geschreven hebben voor viool en piano in opdracht van de Rian de Waal Stichting.

1ste prijs Béla Braack Duisland Rian de Waal prijs 1500 euro
2de prijs Nikolay Dimitrov Roemenië Xander Wadman prijs 1000 euro
3de prijs Florian Dekker Nederland aanmoedigingsprijs 750 euro

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 18 mei 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 25.00
Kinderen : Gratis (t/m 4 jaar)
Kinderen : € 5.00 (5 t/m 12 jaar )

Waar is het?

d'Rentmeester
Zuiderdiep 279
7876 AP VALTHERMOND
0628976541
www.drentmeester.nl
info@drentmeester.n

€ 25,00