London Philharmonic Orchestra

15 oktober, SPOT/De Oosterpoort in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het London Philharmonic Orchestra behoort net als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Berliner Philharmoniker tot de allerbeste orkesten ter wereld. Het stond onder leiding van legendes als Sir Thomas Beecham, Sir Adrian Boult, Bernard Haitink, Sir Georg Solti en Kurt Masur. Bijna zeven jaar ...

Lees meer

Het London Philharmonic Orchestra behoort net als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Berliner Philharmoniker tot de allerbeste orkesten ter wereld.

Het stond onder leiding van legendes als Sir Thomas Beecham, Sir Adrian Boult, Bernard Haitink, Sir Georg Solti en Kurt Masur. Bijna zeven jaar na hun eerste concert in Groningen (begin februari 2015) komen de Britten voor de derde keer naar De Oosterpoort, ditmaal in gezelschap van de Belgische klarinettist Roeland Hendrikx. De leiding is in handen van dirigent Edward Gardner.

Mozarts geliefde klarinetconcert
Op het programma staat onder meer Mozarts geliefde Klarinetconcert, geschreven voor Anton Stadler (1753-1812), virtuoos van het eerste uur op het toen nog vrij nieuwe instrument. Het werk is te vinden op de prachtige, internationaal lovend ontvangen cd Dedications – works for clarinet and orchestra, die Roeland Hendrikx in 2018 opnam met het LPO. Daarnaast hoor je Elgars Enigma Variaties, veertien door mysterie omgeven stukken waarmee de Britse componist internationaal doorbrak. Met name de negende variatie, Nimrod, is geliefd.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 15 oktober 2022 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 49.50
Kinderen : € 12.50 (t/m 29 jaar)

Waar is het?

SPOT/De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@opsb.groningen.nl

€ 49,50