Loop Leeuwarden

15 mei, Wilhelminaplein in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wandel- en harloopevenement. Afstanden: Wandelen 5.5 en 11 en 22km; hardlopen 5, 11 km en halve marathon; Teamrun 5, 11 km en halve marathon en Kidsrun 1 en 2.5 km, zie loopleeuwarden.frl. Dwars door Leeuwarden Hardlopers kunnen kiezen voor de 5 kilometer, 10 kilometer en de halve marathon. Het sfe...

Lees meer

Wandel- en harloopevenement. Afstanden: Wandelen 5.5 en 11 en 22km; hardlopen 5, 11 km en halve marathon; Teamrun 5, 11 km en halve marathon en Kidsrun 1 en 2.5 km, zie loopleeuwarden.frl.

Dwars door Leeuwarden
Hardlopers kunnen kiezen voor de 5 kilometer, 10 kilometer en de halve marathon. Het sfeervolle parcours gaat dwars door de hoofdstad van Friesland en neemt de deelnemers mee langs karakteristieke locaties, zoals de Oldehove, de Dokkumer Ee en de Blokhuispoort. Kinderen lopen gratis mee met de Kidsrun en kunnen kiezen uit 1 of 2,5 kilometer. De Teamrun wordt benut door bedrijven en groepen om met elkaar te rennen en wandelen. Zeker 190 (bedrijven)teams deden mee met de editie in 2021!

Wandelen in de wijde omgeving
Voor wandelaars zijn er dit jaar deels nieuwe routes uitgezet. Zij kunnen kiezen uit 5,5, 11 en 22 kilometer. De wandelroutes starten buiten de stad en brengen wandelaars via Friese dorpen langs het mooie groen en wandelpaden naar de finish op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Alle drie wandelroutes starten nabij station Deinum. Voor alle routes geldt dat er een enkele reis treinticket bij het inschrijfgeld is inbegrepen.

Goed voorbereid aan de start
Hardlopers die goed voorbereid aan de start willen komen, kunnen zich aanmelden voor hardloopclinics. In negen weken gaan enthousiaste en gecertificeerde trainers de lopers voorbereiden voor de 5 , 10 of 20 kilometer. Meedoen aan de trainingen kost € 55,-. Voor dit bedrag krijgen de deelnemers naast de trainingen een trainingsschema en gecertificeerde begeleiding, startnummer, LOOP Leeuwarden shirt en een medaille. De trainingen vinden plaats in Grou, Dokkum, Bolsward, Franeker, Drachten en Leeuwarden. Voor de wandelaars worden er voorbereidende wandelingen op 3 data geeorganiseerd op startlokaties in Leeuwarden. Van begeleiders krijg je informatie over de voorbereiding aan een evenement en aandacht voor schoeisel en kledingtips.

15e editie met ambitie voor de toekomst
LOOP Leeuwarden is nadrukkelijk een breedtesport- evenement. We organiseren het evenement zo dat in principe íedereen kan meedoen. ‘Dat doen we omdat we zoveel mogelijk mensen jong én oud, willen inspireren om te sporten en te bewegen in Leeuwarden en wijde omgeving. Daarmee dragen we bij aan een gezonde samenleving.’, vertelt Kees van Anken, voorzitter van Stichting Gezonde Stad Leeuwarden, de organisator achter LOOP Leeuwarden. ‘We zijn er klaar voor en gaan van deze 15e editie iets bijzonders maken’.

Lees minder

Links

Waar is het?

Wilhelminaplein
Zaailand
8911 BL LEEUWARDEN