Ludo Geloen

12 augustus, Grote - of Martinuskerk in DOKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ludo Geloen bespeelt de orgels in de Grote kerk met muziek van Italiaanse componisten. Ludo Geloen (°1962, Dikkebus) is directeur aan de Kunstacademie Poperinge (studierichting Muziek), tevens is Residentieel organist aan de Ieperse St.-Maarten-St.-Niklaaskathedraal, beiaardier van de stad Ieper en...

Lees meer

Ludo Geloen bespeelt de orgels in de Grote kerk met muziek van Italiaanse componisten.

Ludo Geloen (°1962, Dikkebus) is directeur aan de Kunstacademie Poperinge (studierichting Muziek), tevens is Residentieel organist aan de Ieperse St.-Maarten-St.-Niklaaskathedraal, beiaardier van de stad Ieper en Poperinge, componist en improvisator.
Hij volgde zijn muzikale opleiding in de jaren 80 van de vorige eeuw aan het Gentse Koninklijke Conservatorium en behaalde eerste prijzen voor orgel en schriftuur.

Als componist behaalde hij verschillende prijzen (Utrecht, Nationale Koorcompositiewedstrijd te Leuven, BAP-prijs te Gent) en werken van hem worden in binnen- en buitenland uitgevoerd en gepubliceerd (vorig jaar te Parijs, London en New York...). Als organist en beiaardier concerteert hij in binnen- en buitenland (Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Engeland, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Ierland en Rusland).

In 1997 stichtte hij de Orgelkring ‘Organum Yprense’ vzw en was hij van 2001 tot 2022 artistiek leider van de ‘Diksmuidse Orgelkring’ vzw.

Aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ te Mechelen behaalde hij in 1998 het Laureaatsdiploma voor beiaardspel.

Hij realiseerde 3 orgel-cd’s en werkte mee aan opnames voor radio (RTBF 3 & Klara, Radio Flevoland) en televisie (TV 1 & New Zealand). In 2009 werd hij te Ieper bekroond met de Cultuurprijs.

http://www.ludogeloen.be

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 12 augustus 2022 : 20:00 - 20:45

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Grote - of Martinuskerk
Markt 2
9101 LS DOKKUM
06 12412053