Luthers Bach Ensemble - Bach Barista Kaffee & Bauern Kantate

3 december, Lutherse Kerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Bach op het boerenerf en in het koffiehuis door het Luthers Bach Ensemble Bach op het boerenerf en in het koffiehuis Maak het mee in december bij het Luthers Bach Ensemble. In 2012 kreeg het Luthers Bach Ensemble (LBE) vijf sterren in het Dagblad van het Noorden voor haar uitvoering van Bach’s Ka...

Lees meer

Bach op het boerenerf en in het koffiehuis door het Luthers Bach Ensemble

Bach op het boerenerf en in het koffiehuis
Maak het mee in december bij het Luthers Bach Ensemble.

In 2012 kreeg het Luthers Bach Ensemble (LBE) vijf sterren in het Dagblad van het Noorden voor haar uitvoering van Bach’s Kaffeecantate. In de komende decembermaand voert het LBE deze speciale uitvoering in theatervorm voor het eerst in tien jaar weer uit, opnieuw onder regisseur Marc Pantus.
Koffiecultuur, kenmerkend voor millennials? Wie zijn Bach-geschiedenis kent, weet wel beter. Het LBE nodigt je uit de Kaffeecantate te komen beluisteren zoals destijds in koffiehuis Zimmerman te Leipzig, waar Bach en zijn zonen live te horen waren. Johann Sebastian Bach schreef veel religieuze cantates (bijna tweehonderd), maar weinig wereldse muziek. De wereldse muziek die hij wél schreef is humoristisch en theatraal van opzet – eigenlijk een soort operascènes in miniatuur. Dit geldt in ieder geval voor de Kaffeecantate BWV 211 en de Bauerncantate BWV 212.
Deze wereldse cantates geven de zangers ruimschoots de gelegenheid om te acteren, in de aria’s maar vooral in de verhalende recitatieven. Naast de gezongen partijen bevatten ze ook behoorlijk virtuoze instrumentale stukken, zoals die voor fluit in de Kaffeecantate.
In de koffiecantate maken we kennis met een jonge vrouw die verslaafd is aan koffie en met haar vader, die haar hier uit alle macht vanaf wil helpen. Dit levert hilarische scenes op.
De boerencantate van Johann Sebastian is een kluchtige mini-opera waarin alle aardse genoegens van het boerenleven voorbijkomen. Verpakt in populaire deuntjes uit de 18e eeuw, met de muzikale kwaliteiten van Bach.

Cast:
Luthers Bach Ensemble (barok-orkest & solisten)
Marc Pantus (regisseur & bas)
Elvire Beekhuizen (sopraan)
André Pérez Muíño (tenor)

Programma:
Johann Sebastian Bach: Kaffeekantate BWV211 & Bauernkantate BWV 212

Data:
vrijdag 2 december 20:15 Doopsgezinde kerk Leeuwarden i.s.m. Appassionata Leeuwarden
zaterdag 3 december 20:00 Lutherse kerk Groningen i.s.m. Musica Antiqua Nova
zondag 4 december 13:00 & 15:00 Verhildersum Leens

Lees minder

Links

Data en tijden

za 3 december 2022 : vanaf 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 26.00
CJP : € 13.00

Waar is het?

Lutherse Kerk
Haddingestraat 23
9711 KC GRONINGEN
050 3120376

€ 26,00