Luthers Bach Ensemble - Peter Dijkstra dirigeert ‘Saul’ - oratorium G.F. Handel

27 oktober, Grote of Jacobijnerkerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Peter Dijkstra dirigeert het Luthers Bach Ensemble: ‘Saul’ – oratorium G.F. Handel Oratorium 'Saul' - G.F. Handel Luthers Bach Ensemble (kleinkoor, solisten & barok-orkest) o.l.v. Peter Dijkstra Solisten: Viola Blache (sopraan) | Kristen Witmer (sopraan) | Robert Kuizenga (countertenor) | Benedic...

Lees meer

Peter Dijkstra dirigeert het Luthers Bach Ensemble: ‘Saul’ – oratorium G.F. Handel

Oratorium 'Saul' - G.F. Handel

Luthers Bach Ensemble (kleinkoor, solisten & barok-orkest) o.l.v. Peter Dijkstra
Solisten:
Viola Blache (sopraan) | Kristen Witmer (sopraan) | Robert Kuizenga (countertenor) | Benedict Hymas (tenor) | Twan van der Wolde (tenor) | David Greco (bariton)

Nederlands beste koordirigent Peter Dijkstra keert terug bij het LBE en kiest zijn favoriete barokcomponist en oratorium uit.

Beleef dit prachtige oratorium, uitgevoerd onder de bezielende leiding van dirigent Peter Dijkstra. Stel je eens voor hoe heerlijk alles klinkt in de Grote of Jacobijner Kerk. Met een vijftal gerenommeerde solisten, het kleinkoor en de vaste barokmusici van het Luthers Bach Ensemble belooft dit een geweldige barok-avond te worden!

Het was voor het Londense publiek dat Handel meesterwerken als ‘Ottone’ en ‘Xerxes’ schreef. Gaandeweg de jaren 1730 begon dit publiek echter de interesse voor de Italiaanse opera te verliezen; in 1737 ging de Opera of the Nobility failliet. Geen wonder dat Handel hernieuwd contact met ‘zijn’ publiek probeerde te verkrijgen middels een Engels Oratorium. Het verhaal rond Israëls eerste koning Saul was een geliefd onderwerp voor componisten: denk aan de harp spelende David en de lijkklacht die David gedicht zou hebben op de dood van zowel zijn vriend Jonathan als van zijn aartsvijand Saul. Het schrijven van deze compositie verliep moeizaam maar het resultaat was bijzonder origineel. Handel vergrootte bijvoorbeeld het orkest met een aantal ongewone instrumenten waaronder een carillon en pauken.

Luthers Bach Ensemble Het LBE is in 2006 door artistiek leider Tymen Jan Bronda opgericht vanuit de wens meer Bach ten gehore te brengen op basis van een historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Al snel werd het repertoire uitgebreid met werken van Monteverdi tot Mozart. Het LBE kleinkoor bestaat uit een vaste groep van een vijftiental (semi) professionele zangers die per jaar zo’n 20 concerten uitvoeren in Nederland en daarbuiten. Sinds de oprichting beschikt het LBE over eigen barokorkest, geformeerd rond een kern van getalenteerde professionele musici. Dirigenten van naam als Ton Koopman, Jos van Veldhoven en Peter Dijkstra hebben in de afgelopen jaren hun medewerking verleend. Het LBE stelt zich ten doel het publiek te betrekken bij de emotionele rijkdom en intense dramatiek van de barokmuziek, bijvoorbeeld door (semi-)scenische uitvoeringen. Dat sluit aan bij de opvattingen uit de tijd van Bach dat muziek via de emotie inzicht verschaft in de essentiële aspecten van het leven.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 27 oktober 2022 : 20:15 - 22:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 30.00 € 30.00
CJP : € 12.50 € 12.50

Voorverkoop: https://harmonie.nl/agenda/luthers-bach-ensemble/50853.

Waar is het?

Grote of Jacobijnerkerk
Jacobijnerkerkhof 95
8911 EN LEEUWARDEN
www.grotekerkleeuwarden.nl
info@grotekerkleeuwarden.nl

€ 30,00