Lynne Hanson & The Good Intentions

15 mei, Piterkerk (protestantse kerk) in LIPPENHUIZEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De Europese tour van Lynne Hanson & The Good Intentions stond al enkele keren op de agenda. Corona gooide roet in het eten. Nu is het eindelijk zover. Het Cultuurteam heeft de Canadese frontvrouw en band weten te strikken voor een dampend concert op 15 mei om 14.30 uur in de Piterkerk van Lippenhu...

Lees meer

De Europese tour van Lynne Hanson & The Good Intentions stond al enkele keren op de agenda. Corona gooide roet in het eten. Nu is het eindelijk zover.

Het Cultuurteam heeft de Canadese frontvrouw en band weten te strikken voor een dampend concert op 15 mei om 14.30 uur in de Piterkerk van Lippenhuizen. Een buitenkans.

Tijdens haar Europese tour doet Lynne Hanson voor één concert Friesland aan. Daarvoor maakt zij een omweg van Duisburg (14 mei) via Lippenhuizen (15 mei) naar Eindhoven (16 mei). Haar tour eindigt op 28 mei in Parijs.

De uit Ottewa afkomstige singer-songwriter heeft voor haar rijk geschakeerde oeuvre al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Zowel als solo-artieste, als in de samenwerking met Lynn Miles in de band LYNNeS. In 2018 ontving Lynne Hanson de Canadian Folk Music Award. Haar songs staan als een huis.

De muziek laat zich omschrijven als ‘je favoriete spijkerbroek, goed afgedragen, met hier en daar een scheurtje’. Haar zang, een mix van roots en country, wordt vergeleken met dat van Lucinda Williams en Gillian Welch. Haar laatste album Just Words kwam uit in 2020. Het is alweer haar achtste soloplaat en vormt een passende voortzetting van haar toch al vrij indrukwekkende muzikale loopbaan. Naast een voorliefde voor folk en country klinkt ook de blues- en jazzmuziek in de krachtige songs door. Niet voor niets wordt zij ‘Canada’s queen of Americana’ genoemd.

Haar muziek is door een recensent omschreven als ‘Too tough for folk and too blues influenced for country.’ Nu zij haar ‘Just Words’ tour oppakt, kunnen muziekliefhebbers eindelijk weer live ervaren hoe goed Lynne Hanson al die verschillende muziekstijlen combineert en hanteert. En dat in een semi-akoestische setting van de Piterkerk. Dat belooft wat.

Het concert op 15 mei begint om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur met in de pauze gelegenheid voor een drankje, koffie of thee. De ticketprijs bedraagt €12,50.

Graag kaarten van tevoren reserveren op www. piterkerklippenhuizen.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 15 mei 2022 : 14:30 - 16:30

Prijzen

Volwassenen : € 12.50

Waar is het?

Piterkerk (protestantse kerk)
Buorren 30
8408 HH LIPPENHUIZEN
www.piterkerklippenhuizen.nl