Maak je eigen Tiereletangel in de Maakfabriek

18 oktober t/m 22 oktober, Museum Joure in JOURE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Deze keer maak je in de Maakfabriek je eigen Tiereletangel, een soort ‘windorgel’, van metaal. Tijdens de herfstvakantie (regio Noord) organiseert Museum Joure van maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober De Maakfabriek voor kinderen van ca. 8 tot ca. 14 jaar. Deze keer ga je aan de slag met metaal. Je ma...

Lees meer

Deze keer maak je in de Maakfabriek je eigen Tiereletangel, een soort ‘windorgel’, van metaal.

Tijdens de herfstvakantie (regio Noord) organiseert Museum Joure van maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober De Maakfabriek voor kinderen van ca. 8 tot ca. 14 jaar. Deze keer ga je aan de slag met metaal. Je maakt je eigen Tiereletangel, een soort ‘windorgel’.
Eerst neem je natuurlijk een kijkje bij de mooiste metalen voorwerpen in het museum en dan ga je zelf aan het werk. Het metaal met een hamer in model kloppen, bewerken met ponsen of solderen, je kunt het allemaal uitproberen.

Let op: Voor de Maakfabriek moet je van tevoren online kaartjes voor het museum kopen (€ 5 per kind). Entree voor volwassen ouders/begeleiders is zoals gewoonlijk (€ 8,00 inclusief koffie/thee bij online boeken), entree voor jongere broertjes en zusjes en kinderen die niet mee willen doen aan de Maakfabriek is € 3,50.

Deurkrukken, theekannen, vorken en lepels, sieraden en bloempotten, machines en verpakkingen, allerlei spullen werden en worden van metaal gemaakt. In Museum Joure vind je daar mooie voorbeelden van. Soms zijn de objecten heel eenvoudig en praktisch en soms prachtig bewerkt en alleen gemaakt om te bewonderen, niet om te gebruiken!
Er zijn allerlei verschillende soorten metaal, met verschillende eigenschappen en er zijn ook nog allerlei manieren om dat metaal te bewerken. Tijdens de Maakfabriek mag je met hulp van de museumdocenten zelf lekker experimenteren. Hoe kun je metaal knippen, zagen en snijden? Wat zijn manieren om van een vlakke plaat een 3D-object te maken? En wanneer maakt je Tiereletangel het mooiste geluid? Solderen, buigen, zagen, ponsen. Met metaal kun je alle kanten op!

Praktische info
De Maakfabriek in de herfstvakantie wordt georganiseerd op 18 t/m 22 oktober. Er zijn geen speciale starttijd, maar je moet wel van tevoren boeken! Er gelden een aantal speciale regels:
- Kinderen die willen deelnemen aan de Maakfabriek worden alleen in het museum toegelaten als er ook een volwassene meegaat naar het museum.
- Bij drukte is er in het Maaklokaal geen plek voor ouders/begeleiders en jongere broertjes/zusjes. We vragen hen elders in het museumcomplex te wachten totdat de deelnemer aan de Maakfabriek klaar is.

Lees minder

Data en tijden

wo 20 oktober 2021 : 10:00 - 17:00
do 21 oktober 2021 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 8.00 € 8.00
Kinderen : Gratis (t/m 3 jaar) Gratis (t/m 3 jaar)
Kinderen : € 5.00 (4 t/m 14 jaar ) € 5.00 (4 t/m 14 jaar )

Toelichting: gratis entree voor begeleidende volwassenen met Museumkaart of Vriendenpas.

Voorverkoop: www.museumjoure.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Museum Joure
Museumstraat 2
8501 CD JOURE
0513 412283
www.museumjoure.nl
info@museumjoure.nl

€ 8,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader