Maarten Koningsberger en Atlantic Piano Trio

1 oktober, Ontmoetingskerk in BEETSTERZWAAG

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Klassiek Herfst-concert door de professionele musici Maarten Koningsberger (bariton zang) en het Atlantic Trio: Janneke van Prooijen (viool), Ansfried Plat (cello) en Bas Verheijden (piano). Zij brengen het programma: Vienna!, waarin muziek van Schubert, Mahler en Strauss zal klinken. Deze musici ...

Lees meer

Klassiek Herfst-concert door de professionele musici Maarten Koningsberger (bariton zang) en het Atlantic Trio: Janneke van Prooijen (viool), Ansfried Plat (cello) en Bas Verheijden (piano). Zij brengen het programma: Vienna!, waarin muziek van Schubert, Mahler en Strauss zal klinken.

Deze musici hebben in hun unieke samenwerking van zang en piano-trio in 2019 ook al een concert in Beetsterzwaag gegeven met Schotse en Ierse volksliederen van Beethoven, één van de weinige componisten, die voor deze combinatie muziek heeft geschreven. Deze musici namen de muzikale draad op en voegden een aantal nieuwe arrangementen toe van componisten als o.a. Schubert en Mahler. De arrangementen zijn geschreven door de pianist van het Atlantic Trio Bas Verheijden. In 2018 brachten zij de CD uit met “Old songs re-sung”. Hun nieuwste programma “Nacht und Träume” is een Schubert-recital voor bariton en piano trio, en wordt in sept.’22 op CD gepresenteerd. Deze nieuwe arrangementen brengen onverwachte kleuren in deze deze magnifieke liederen. Het wordt mondeling toegelicht door de zanger, en bestaat uit bekende liederen als “Nacht und Träume”, “Ständchen”, “Der Wanderer”, en “An die Musik”.

Bariton Maarten Koningsberger groeide op in Drachten. Tijdens zijn schooltijd op het Drachtster Lyceum zong en acteerde hij ook al, en hij bracht in zijn jeugd ook veel tijd door in Beetsterzwaag. Een grote verscheidenheid van stijlen is voor hem kenmerkend. Dat geldt voor zijn operarollen maar ook voor zijn recitalprogramma's die bijna vier eeuwen repertoire omvatten. Zijn concertreizen voeren hem naar prestigieuze zalen en festivals over de hele wereld.
Via de website van het Atlantic Trio kun je video’s met opnames van eerdere concerten beluisteren: zie deze link https://atlantictrio.info/media/Lees minder

Links

Data en tijden

za 1 oktober 2022 : 16:00 - 17:15

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00
Kinderen : Gratis (t/m 18 jaar)

Voorverkoop: Kaart-voorverkoop: Online : (plus 0,49 administratiekosten) bij Eventbrite – https://cultbee-herfstconcert-1okt2022.eventbrite.nl of per email aan: cultuur@cultbee.nl of op de middag zelf aan de kassa bij de ingang van de kerk..

Waar is het?

Ontmoetingskerk
Achter de Hiemen 41
9244 BP BEETSTERZWAAG